Acasă Politic Dezvoltarea IMM-urilor, proiectul din agenda de lucru a deputatului Luminiţa Adam

Dezvoltarea IMM-urilor, proiectul din agenda de lucru a deputatului Luminiţa Adam

340

Deputatul UNPR, Luminiţa Adam se numără printre co-semnatarii unui proiect de lege privind dezvoltarea finanțărilor participative, cunoscute și sub numele de „crowdfunding”.

Din expunerea de motive se doreşte o lege care reglementează modalitatea de funcționare a platformelor online de finanțare participativă, privind ofertele de titluri financiare de tip capital sau creanță și a căror activitate se desfășoară exclusiv prin intermediul unui site web.

Aceste platforme de finanţare participative sunt constituite ca societăţi comerciale care doresc să pună în legătură, prin intermediul site-ului web, investitorii cu dezvoltatorii de proiecte.

Proiectul de lege vine în sprijinul nevoilor micilor „start-up-uri” (se află la început de proiecte), care nu reușesc să acceadă la finanțarea bancară sau prin capital de risc, ori să ajungă în faza de exit prin ofertă publică inițială. Legea va avea un aport substanţial în sprijinirea dezvoltării IMM-urilor, lucru strâns legat cu creșterea locurilor de muncă.

Acest tip de finanțare, cea participativă, creează oportunități de transformare a unor grupuri mai largi de persoane, care altfel nu ar fi avut acces la căile tradiționale de finanțare, în mici antreprenori. Crowdfunding-ul are ca scop stimularea spiritul antreprenorial și introduce concurența cu alte surse de finanțare. Acesta reprezintă o metodă utilizată adesea de către proiectele inovatoare, artistice și sociale sau cele care promovează inovarea, cultura și antreprenoriatul social.

Creearea cadrului legal pentru Crowdfunding este parte a pachetului de măsuri guvernamentale pentru stimularea activității economice din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.