Acasă Editorial Fie şi cu PSD în opoziţie, Toma e astăzi o soluţie

Fie şi cu PSD în opoziţie, Toma e astăzi o soluţie

194

Actuala guvernare e la capăt de drum. Haideţi să fim oameni serioşi şi să analizăm corect: omul politic Victor Ponta este la capăt de drum. Nu am văzut în această ţară şi nici în politica europeană reveniri spectaculoase. Când pierzi la zece procente în tutul al doilea, după ce ai condus în primul scrutin cam tot la distanţa eşecului, când ai tot statul în mână, când ţi-ai făcut ziua de naştere pe stadion, într-un mod care i-a oripilat şi pe membrii dinastiei Kim din Coreea de Nord, când 99 la sută din presă ţi-a fost obedientă, nu poţi să mai ai speranţă. Doar amăgiri temporare care pot salva nişte situaţii de moment. Cred că şi personajul (Victor Ponta) ştie asta. Numai că e obligat să mai rămână ceva la guvernare, timp suficient şi necesar pentru a semna ordine de plată către Tel Drum, Asesoft şi alte firme agreate de structura actualei puteri.

Căderea guvernului este o certitudine. Relativă e doar data. Oricum, inevitabilul se va produce. E uşor comic să-i vezi pe actorii scoşi de partid pe sticlă, atunci când vorbesc despre viitor. E tragic când ştii că acesta nu există…

Oltul social-democrat se pregăteşte de opoziţie. Nemeritată într-un fel. Să alergi şi să convingi oamenii să-l voteze pe unul care nu e în stare să meargă singur pe drum, e dureros. Dar, tocmai asta e frumuseţea jocului. Să nu credem nicio clipă că după schimbarea puterii Oltul va mai rămâne în atenţia instituţiilor publice, aşa cum este astăzi. Până la urmă, învingătorul ia totul. Vremurile care vor veni nu vor fi deloc uşoare. Abia învăţaţi cu un trai mai bun, primarii olteni trebuie să accepte timpuri ostile.

În faţa acestei situaţii, mai rămâne, totuşi, un om cu suficientă anvergură, respectat de actuala opoziţie care se pregăteşte să devină putere, capabil să anuleze viscolul ce va străbate Câmpia Olului de Jos, câţiva ani de acum încolo. Cel în cauză se numeşte, şi cred că deja aţi anticipat asta, Ion Toma.

Cândva şi el nevoit să plece în exil, pentru că aşa a fost să fie, Toma de la Olt (aici vorbim deja de o marcă înregistrată) poate să devină acel profil de lider capabil să ia pe cont propriu nevoile judeţului pentru a le transforma în priorităţi de interes naţional şi în guvernul condus de Cătălin Predoiu, iminentul premier, însuşit în consecinţă de preşedintele Klaus Iohannis.

Puteţi să mă întrebaţi şi pe ce mă bazez în această constucţie editorialistică! Anticipat, ofer şi răspunsul, şi asta cu ajutorul primarilor olteni de cursă lungă. Întrebaţi-i pe aceştia cum au dus-o pe timpul guvernului PNL, între 2006 şi 2008, atunci când Ion Toma era lângă ei! Nu veţi găsi, nici măcar unul singur, care va îndrăzni să alăture un termen de comparaţie între acele vremuri şi cele care au fost, chiar cu unul de-al lor prim-ministru (Victor Ponta). Nu e senzaţional, e doar purul adevăr. Întrebaţi-l pe Bondrescu de la Dobrun despre cea mai fastă perioadă din istoria comunei sale! Chiar şi el va spune: „2006-2008, cu PNL-ul la guvernare şi cu Toma omul de legătură”.

De aici încolo, concluziile vi le las dumneavoastră, fiecărui cititor în parte, pe persoană fizică, indiferent de vederile politice manifestate…

1 COMENTARIU

 1. 1.PSD s-a format pe vechea structura a Partidului Comunist din Romania,respectiv toate organizatiile ale PCR au fost transfigurate de noua putere in Frontul Salvarii Nationale,constituit dupa 22 decembrie 1989,condus de gasca Ion Iliescu,avand in conducerea FSN toti membrii PCR si epigonii comunistilor…In prima faza,acest FSN nu s-a vrut un partid.Dar in luna ianuarie 1990,Ion Iliescu s-a razgandit,respectiv anuntand la posturile de radio si televiziune ca FSN participa ca partid la alegerile din 20 Mai 1990.De fapt,se schimbase doar sigla PCR cu alta noua FSN.Am destule argumente si dovezi ca arat ce cadre ale PCR Olt au fost si inca mai sunt in PSD.
  2.Acest PRES DE ONOARE al PSD are mainile patate de sangele varsat de tinerii in Revolutia din decembrie 1989,deoarece dupa data de 22 decembrie 1989,s-a continuat sa se traga,stiut fiind faptul ca vechea putere,PCR, a fost dizolvata si s-a constituit o noua putere,cea condusa de gasca lui Ion Iliescu.Conform Institului Revolutiei Romane din Decembrie 1989,in intervalul 17-22 decembrie 1989 s-au inregistrat 271 de martiri, 22-25 decembrie – 715, dupa 25 decembrie au fost inregistrate 113 victime, iar fara data exacta au fost inregistrate alte 67. Astfel, in total, Revolutia din 1989 a avut in total 1.166 de victime in orasele declarate martir: Alba Iulia, Arad, Brasov, Braila, Bucuresti, Buzau, Caransebes, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Cugir, Hunedoara, Lugoj, Resita, Sibiu, Targoviste, Targu Mures, Timisoara.
  3.Ion Iliescu a adus minerii in Bucuresti impotriva manifestantilor din Piata Universitatii.”Nu numai armata, au intervenit toate institutiile care aveau ca misiune apararea puterii. E vorba si de SRI, de Politie si, bineinteles, tot activul de partid care era atunci in subordinea grupului condus de Ion Iliescu.Morti au fost 6, in 13 iunie. 4 au fost prin impuscare, unul taiat prin injunghiere si un altul ucis in bataie. Dar unii au mai decedat si in perioada urmatoare.Apoi, au fost identificate si audiate ca parti vatamate 1.056 de persoane. Toti acestia au fost retinuti in mod ilegal, adica fara mandat de arestare, au fost condusi, prin cordoanele special formate de militari, batuti si pe urma transportati la unitatile militare de la Baneasa si de la Magurele, transportati cu basculante, unele conduse chiar de mineri, si basculati asa cum basculezi nisipul in curtea unitatilor militare.Toti au suferit leziuni grave in urma acestor tratamente inumane de care au avut parte si culmea este ca aproape 90% din cei retinuti si dusi unitatile amintite nu avusesera nicio treaba cu Piata Universitatii! Au fost pur si simplu luati de pe strada. Dupa cum stiti, in 14 iunie nu mai erau manifestanti in Piata Universitatii, dar s-au facut descinderi pe strazile din centrul Bucurestiului, prin cartierele Rahova, Ferentari, si unde era zarita o persoana care li se parea minerilor suspecta, ca are parul mai mare, bocancii nu stiu cum, era oprita, batuta si transportata la unitatile militare.Domnul Iliescu a venit cu trei avocati. Eu i-am prezentat un jurnal al actiunilor de lupta al Statului Major al Armatei in care domnul Iliescu a fost notat acolo cu toate ordinele pe care le-a dat dansul in data de 13 iunie. Adica spunea clar: la ora 12 domnul Iliescu a dat ordin ca 100 de militari sa actioneze in cutare zona, la ora 14 domnul Iliescu cere sa intervina 12 taburi in zona Ministerului de Interne. La ora nu stiu care domnul Iliescu ne cere sa actionam cu gaze lacrimogene.Fragment din interviul procurorului militar DAN VOINEA,cu referire la Mineriada din 13-15 iunie 1990.
  4.Ion Iliescu prin guvernele FSN a ordonat ca sa nu primeasca viza de intrare in tara fostul Suveran al Romaniei,Majestatea Sa Regele Mihai I al Romaniei.Astazi PSD se inghesuie ca sa ajunga la Rege…
  5.Nationalizarea valutei de guvernul FSN,respectiv de catre Prim-ministrul Theodor Stolojan din perioada 1991-1992.
  6.Sub obladuirea FSN au fost facute cele mai mari escrocherii finaciar- bancare;BANCOREX,CARITAS,GELSOR,FNI,falimentarea Bancii Dacia-Felix de catre oamenii lui Adrian Nastase,respectiv Sever Muresan si a Bancii Romane de Dezvoltare de catre Gabriel Bivolaru,Mona de Freitas.Lista este lunga…
  7.Are cei mai multi corupti din randul prim-ministrilor,ministrilor,secretarilor de stat,ambasadorilor,senatorilor,deputatilor,presedintilor de consilii judetene,primarilor si sefilor de institutii ale statului roman.Peste 50 la suta din functionari publici ai statului roman nu isi pot justifica averile facute din banul public.Daca s-ar vota proiectul de articol din Legea partidelor politice,PSD,de fapt si de drept,ar fi un partid dizolvat.Spre edificare redau textul cu pricina.
  La Articolul 46, alin. (1), avand urmatorul cuprins: ”Un partid politic se dizolva pe cale judecatoreasca in urmatoarele conditii:” se adauga punctul (h) cu urmatorul cuprins:
  Art. 46. (1) h) cand un numar de minim 10 membri ai partidului care au indeplinit sau indeplinesc functii in cadrul formatiunii sau in aparatul de stat se afla, pe parcursul unui an calendaristic, in diferite faze de urmarire penala avand ca obiect fapte de coruptie.’’
  8.Este un partid care a promovat si promoveaza oameni in functii ale aparatului politic si administrativ al tarii,judetelor si oraselor pe criterii politice si de nepotism in dauna meritocratie,In acest sens,trebuie elaborata o lege cu privire functionarul public care sa prevada clar criteriile de angajarea a functionarului public din toate institutii statului roman.In primul rand totul trebuie facut pe baza unor concursuri de angajare cu comisii de evaluare de specialitate si apartinice.Argumente si dovezi in acest sens sunt destule…Daca facem o evaluare obiectiva in Prefectura,Consiliu Judetean,Primarie si alte institutii ale judetului Olt,vom gasi suficiente probe si elemente constitutive care sa redea clar implicarea politicului si nepotismului in politica de personal al institutiilor respective.
  Toti conducatorii de institutii de la prefect si pana la primar isi au oamenii lor…..
  Asadar,sunt destule motive pentru autodizolvarea si dizolvare a acestui partid. Oricum,faptele lor se vad in nivelul de trai ai romanilor.Peste 70 la suta dintre romani sunt saraci.Falimentul economic,social si economic al Romaniei este vizibil din satelit.Sanatatea,invatamantul,cultura si infractura functioneaza pe avarie.Sunt semne evidente ca Republica trage sa moara.Daca s-ar revenii la Constitutia din 1923,acolo am gasi solutiile pentru toate aceste probleme ale vietii politice,sociale,economice si spirituale ale Romaniei.
  Dumnezeu sa binecuvanteze Romania!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here