Acasă Cultură Festivalul Naţional de Muzică Uşoară „Radu Şerban” – Caracal, ediția cu numărul...

Festivalul Naţional de Muzică Uşoară „Radu Şerban” – Caracal, ediția cu numărul 22

48

În perioada 6–7 octombrie 2023, la Caracal, sub egida Consiliului Local şi a Primăriei municipiului Caracal se va desfăşura ediţia a XXII-a a Festivalului Naţional de Muzică Uşoară „Radu Şerban” – concurs de interpretare.

Maestru de necontestat al vieţii muzicale româneşti, compozitorul Radu Şerban, născut la Caracal, la 1 Decembrie 1927, a izbutit să îmbine armonios un talent viguros cu o ştiinţă componistică ieşită din comun. Nepăsătoare la trecerea timpului, tolerantă faţă de efemeridele hit-uri promovate în media românească preocupată, parcă, doar de audienţă, creaţia muzicală a marelui compozitor român Radu Şerban rămâne pentru totdeauna un reper în istoria muzicii uşoare româneşti, un veritabil exemplu pentru toţi cei care aspiră la împlinirea actului componistic şi interpretativ în acest domeniu extrem de sensibil – muzica uşoară românescă.

Festivalul – concurs de interpretare – este deschis participării tinerilor cu vârste cuprinse între 15-26 ani şi are ca scop descoperirea şi promovarea tinerelor talente în domeniul muzical, stimularea unui spirit competitiv, promovarea actului interpretativ de calitate şi, nu în ultimul rând, întâlnirea tinerilor interpreţi cu personalităţi ale vieţii muzicale din ţara noastră.
Invitaţia noastră se adresează instituţiilor de cultură: Centre Judeţene de Cultură, Şcoli Populare de Arte şi Licee Vocaţionale care pregătesc tineri în domeniul interpretativ al muzicii uşoare.

Concurenţii vor interpreta două melodii din repertoriul românesc, una fiind compusă de Radu Şerban. Pe data de 6 octombrie va avea loc preselecţia, iar pe 7 va ave loc gala festivalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.