Acasă Politic Gigel Ştibu anunţă că noi proiecte beneficiază de fonduri europene

Gigel Ştibu anunţă că noi proiecte beneficiază de fonduri europene

49

Pentru anul 2023, sunt alocate fonduri europene de 811 milioane de euro pentru proiecte de digitalizare a administrației publice, se arată într-o postare a deputaului Gigel Ştirbu.
„Implementarea acestor soluții tehnologice avansate va avea impact asupra a peste trei milioane de contribuabili, care interacționează frecvent cu administrația, dar și asupra modului în care mediul privat relaționează cu autoritățile publice.
Banii au fost negociați la Bruxelles de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene și vin în România prin Programul Creștere Inteligentă, Digitalizare și Instrumente Financiare 2021 – 2027. Programul include pentru anul în curs un număr de 17 apeluri de proiecte, dintre care 11 vizează aspectul digitalizării serviciilor publice, restul fiind finanțări pentru sistemul de cercetare, dezvoltare și inovare.
În anii următori, prin acest program se vor mai finanța investiții pentru zona de robotică, automatizări industriale și IT, investiții în soluţii tehnologice de furnizare a energiei pe baza de hidrogen, investiții pentru utilizarea mai eficientă a resurselor de uraniu și investiții în tehnologiile viitorului (nanotehnologii, microelectronică, fotonică, materiale și tehnologii de fabricație avansate)”, spune deputatul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.