Acasă Politic Gigel Ştirbu: „Iuliu Maniu a jucat un rol important în modernizarea și...

Gigel Ştirbu: „Iuliu Maniu a jucat un rol important în modernizarea și dezvoltarea României”

31

Ca în fiecare an, deputatul Gigel Ştirbu îşi aminteşte de Iuliu Maniu, avocând viaţa acestui om politic marcant al României.
„Marele patriot român Iuliu Maniu s-a născut acum 150 de ani, pe 8 ianuarie 1873, într-o familie din Transilvania. De la o vârstă fragedă, Iuliu Maniu a demonstrat un interes puternic pentru istoria și cultura românilor, înțelegând că numai prin cunoașterea trecutului și a valorilor noastre ne putem construi un viitor mai bun.
Iuliu Maniu a studiat la Universitatea din Budapesta și a devenit una dintre cele mai respectate personalități ale vieții politice românești. El a înțeles că unirea tuturor regiunilor istorice ale României, Moldova, Muntenia și Transilvania, este esențială pentru dezvoltarea țării noastre.
Iuliu Maniu a luptat pentru această unire și a jucat un rol important în realizarea Marii Uniri a României din 1918. În timpul Primului Război Mondial, Maniu a luptat alături de Armata Română și a devenit unul dintre liderii naționaliști care au susținut independența și unitatea României. După război, Maniu a devenit unul dintre liderii principali ai Partidului Național Țărănesc, care a luptat pentru respectarea drepturilor și libertăților românilor din Transilvania.
Maniu a fost un lider puternic și un apărător al drepturilor naționale ale românilor.
El a înțeles că numai prin respectarea drepturilor și libertăților cetățenilor noștri putem construi o societate mai echitabilă și mai puternică.
Iuliu Maniu a jucat un rol important în modernizarea și dezvoltarea României și a lăsat în urma sa o moștenire importantă pentru viitorul țării noastre.
Astăzi, la 150 de ani de la nașterea sa, îl amintim pe Iuliu Maniu și menționăm importanta sa contribuție la istoria și cultura României”, spune deputatul.

1 COMENTARIU

  1. Extraordinare constatari istorice si politice anuale ….de popa!
    Mai bine scriai o rugaciune de Boboteaza sau de Sf.Ion, parinte parlamentar de Olt.
    De ras ai fost..de ras esti…si gata!
    Cariera ta politica mai are maxim un an si jumatate!
    Mergi linistit la Mosteni si ,,grija la alcool si la condus,,! Prietenii stiu de ce!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.