Acasă Învățământ Final de proiect Erasmus plus la Școala „Gheorghe Magheru” Caracal

Final de proiect Erasmus plus la Școala „Gheorghe Magheru” Caracal

911

Este ora bilanțului pentru proiectul Erasmus plus ”Improving STEM education across European schools” – 2020-1-UK01-KA201- 078810, desfășurat între 25 octombrie 2020 și 24 octombrie 2022. Ultima perioadă a fost una de reflecție asupra realizărilor proiectului, care nu sunt puține.
Începem prin prezentarea ultimei întâlniri transnaționale a proiectului, găzduite de școala noastră, între 13 și 14 octombrie, la care au participat coordonatorii de proiect din toate cele 6 țări ale proiectului: Irlanda, Belgia, Grecia, Italia, România și Turcia. Întâlnirea transnațională a avut ca scop evaluarea gradului de îndeplinire a obiectivelor proiectului. De asemenea, am promovat proiectul cu ocazia #ErasmusDays2022, printr-o vizită la primăria orașului Caracal, unde am fost întâmpinați cu căldură.

Anterior acestei mobilități, proiectul a fost de asemenea promovat într-un eveniment de multiplicare de Ziua Educației, 5 octombrie, la care au participat în jur de 50 de profesori din zona Caracal și care s-a bucurat de prezența d-nei viceprimar Marina Samiee și a dnei Inspector de proiecte educaționale, Ștefania Mihuți.
Care sunt rezultatele proiectului nostru? Iată-le pe cele mai importante:
– Zece scenarii didactice STEM , dintre care două realizate de o echipă de profesori din școala noastră. Toate cele 10 scenarii sunt traduse în limba română și postate pe pagina proiectului https://improving-stem-education.eu/ro/materiale-didactice/
25 de cursuri online, grupate pe 9 teme STEM, dintre care 5 realizate de Cristina Nicolăiță, coordonatoarea proiectului pentru Școala „Gheorghe Magheru”. Toate cursurile au fost traduse în limba română și postate pe pagina proiectului https://improving-stem-education.eu/ro/zona-de-e-learning/ , cu legătură directă la pagina cursului MOOC, https://e-learning.improving-stem-education.eu/.
– 30 de sesiuni de mentorat pentru elevi, dintre care 6 realizate de mentori români care au răspuns apelului de proiect. Sesiunile au fost înregistrate și pot fi găsite tot pe pagina proiectului https://improving-stem-education.eu/ro/schema-de-mentorat/
– 10 profesori din școală au beneficiat de pregătire de specialitate în trei sesiuni, desfășurate în Grecia- noiembrie 2021, Belgia- aprilie 2022 și Irlanda- iunie 2022, în domenii ca: managementul clasei, motivarea elevilor, robotică și programare, printare 3D și tăiere cu laser.

A fost o muncă de echipă, total implicată în desfășurarea cu succes a activităților, care s-au dovedit destul de solicitante, dar pline de satisfacții! Ne-am bucurat să observăm interesul crescut, atât în rândul profesorilor, dar și al elevilor, pentru materiile STEM(Știință, Tehnologie, Inginerie și Matematică), precum și o mai clară orientare a lor spre domenii de carieră legate de aceste materii.
Considerăm că proiectul a fost unul benefic pentru elevii și profesorii școlii, a crescut vizibilitatea școlii pe plan local, național și internațional, deschizând porți spre noi proiecte. Recomandăm tuturor școlilor să se alăture acțiunii Erasmus plus, este o șansă și o oportunitate deosebită! „Erasmus plus schimbă vieți, deschide minți!”

Conducerea Școlii „Gheorghe Magheru” Caracal

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.