Acasă Fără categorie Petre Daea, la Zilele Recoltei dela Slatina. Marius Oprescu: „Produsele românești au...

Petre Daea, la Zilele Recoltei dela Slatina. Marius Oprescu: „Produsele românești au întâietate în fața produselor din import”

30

Sâmbătă, 8 octombrie a.c., alături de președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, vicepreședinții CJ Olt Virgil Delureanu și Ionuț Ivan, deputații PSD Marius Iancu, Florin Barbu, Cătălin Grecu, Emil Albota, Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, a vizitat standurile producătorilor locali, a degustat produsele autohtone și a preluat diversele situații cu care se confruntă micii fermieri, în activitatea de zi cu zi.

„Astfel de evenimente sunt importante pentru că, atât timp cât sunt pe piață, produsele românești au întâietate în fața produselor din import. Brandul lor a crescut foarte mult, iar consumătorii le caută de fiecare dată când sunt pe piață, încercând să evite produsele de import. În ultimul timp, oamenii preferă produsele noastre, cred că este și puțin naționalism aici, pe lângă gustul autentic, spre deosebire e ceea ce primim din import.”, a declarat Marius Oprescu.

„Zilele Recoltei” reprezintă un eveniment dedicat producătorilor olteni, care au ocazia pe parcursul acestui weekend, să-și promoveze și să-și vândă produsele realizate în propriile ferme.
În Parcul Tineretului, oltenii vor găsi, în acest sfârșit de săptămână, o gamă largă de produse autohtone: legume, fructe, miere, brânzeturi, pastramă, murături, zacuscă, pâine pe vatră, must, cozonac, palincă, sucuri, gemuri naturale.
Atât piața volantă de pe Aleea Consiliului Județean, cât și acest nou demers, de organizare a unui festival dedicat produselor agroalimentare românești, au fost inițiate pentru sprijinirea micilor producători agricoli, promovarea produselor agricole locale și pentru a răspunde politicii de promovare a alimentației sănătoase.

Articolul precedentÎNVĂȚĂMÂNTUL SLĂTINEAN „RACORDAT” LA ISTORIA TIMPULUI (II)
Articolul următorMarius Iancu, alături de tinerii social-democraţi din Slatina

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here