Acasă Cultură O trecere prin peisaj! La Muzeul Județean Olt!

O trecere prin peisaj! La Muzeul Județean Olt!

56
       Luni, 11 aprilie 2022, orele 16:00, Muzeul Județean Olt vă invită să onorați cu prezența vernisajul expoziției de pictură „O trecere prin peisaj!“ Primăvară, vară, toamnă și nelipsita iarnă, un an de evenimente în care ne-am intersectat cu publicul de toate vârstele. Patru anotimpuri, în viziunea a doi expozanți, unul ajuns la maturitatea creativității, celălalt pășind sfios spre tainele artei. Maestru și ucenic, adică dr. Iohana Brătoi și Bianca Barbu vă supun spre atenție 51 de tablouri, inspirate din natură și din peisajul citadin, imortalizând diferite momente ale zilei ori peisaje suprinse în cele patru anotimpuri.

Bianca Barbu este elevă la Cercul de „Pictură pe sticlă” de la Palatul Copiilor „Adrian Băran” din Slatina, curs coordonat de doamna prof. dr. Iohana Brătoi.
Cercul de „Pictură pe sticlă“ este înființat din 2005 și se bucură de unicitate la nivelul județului Olt, cursurile fiind urmate de 100 de copii cu vârste cuprinse între 4 – 8 ani.
Iohana Brătoi a absolvit Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu, Facultatea de Istorie şi Patrimoniu, secţia Conservarea – Restaurarea operei de artă, studii universitare finalizate cu licenţă în Conservare – Restaurare – artă plastică şi decorativă, master și doctorat în istorie.
În prezent este șef Serviciu „Conservarea – restaurarea operei de artă“ de la Muzeul Județean Olt iar în anul 2021 a devenit expert restaurator lemn policrom și icoană pe lemn, acreditat de Ministerul Culturii.
Iohana Brătoi a realizat 10 expoziții personale la Slatina, Craiova, Sibiu și București, și a participat la peste 20 de expoziții de grup. Lucrările sale se află în colecții private din Olt, Sibiu, București, Paris, Londra, Italia și Seul.
Bianca Barbu, la doar 9 ani, stăpânește foarte bine gamele cromatice, dovedindu-se a fi un desăvârșit colorist. Abordează cu ușurință peisajul și finalizează cu rapiditate o compoziție demonstrând un talent autentic. „Bianca își exprimă cu acuratețe sentimentele, pictează cu ușurință atât în culori de apă, cât și în culori de ulei, tablourile ei transformându-se astfel în crâmpeie de suflet“, subliniază prof. dr. Iohana Brătoi.
Expoziția va fi deschisă pentru public începând cu data 14 aprilie 2022, ora 16,00, până la data de 30 aprilie 2022. Publicul iubitor de frumos este așteptat pe 14 aprilie 2022, ora 16,00 la vernisajul expoziției, la Galeria ”Artis” a Muzeului Județean Olt, situată pe Bld. A.I. Cuza, Bl. FA21, parter, Slatina.
Dacă ați avut răbdare și ați parcurs acest comunicat, mai trebuie reținut că inițiatorul acestei acțiuni este directorul Muzeului Județean Olt, George Smarandache.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.