Acasă Actualitate Siminica Mirea: „Este total greșit ca mii de salariați români să nu...

Siminica Mirea: „Este total greșit ca mii de salariați români să nu își ia remunerația meritată”

45

Senatorul Siminica Mirea ia atitudine în cazul problemei de la TMK Artrom, care nu şi-a mai plătit salariaţii din cauza sancţiunilor impuse Rusiei, conturile întreprinderii fiind blocate. Atitudinea senatorului este benefică în speţa dată, deoarece sancţiunile nu se pot aplica unei întreprinderi care nu se mai află sub conducerea unui oligarh rus.

„Atât eu, cât și colegii mei social-democrați, susținem categoric sancțiunile decise de Uniunea Europeană împotriva Federației Ruse, dar în niciun caz împotriva angajaților români, a locurilor de muncă ale acestora și a economiei României.
Cerem Guvernului evaluarea situației cu luciditate, luând măsurile necesare pentru deblocarea conturilor TMK Artrom și continuarea activității. Este total greșit ca mii de salariați români să nu își ia remunerația meritată.
România trebuie, fără dar și poate, sa facă tot ce este posibil pentru a opri orice flux financiar care ar putea alimenta mașinăria de război și ar susține regimul președintelui Rusiei. Bunurile oligarhilor ruși trebuie blocate!
TMK Slatina nu poate intra sub incidența sancțiunile deoarece nu mai aparține legal unui oligarh rus de pe lista celor vizați de sancțiunile UE. Sunt 2500 de angajați pregătiți, care își desfășoară activitatea aici, iar produsele realizate sunt vitale pentru zeci de companii”, spune senatorul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.