Acasă Actualitate Descoperire interesantă la Hotărani. Rămăşiţele unei femei din Evul Mediu, găsite în...

Descoperire interesantă la Hotărani. Rămăşiţele unei femei din Evul Mediu, găsite în cadrul unui proiect de extindere a reţelei de apă

32

Echipa de arheologi a Muzeului Judeţean Olt, care îl are responsabil științific al șantierului arheologic pe Florin Ciulavu, a descoperit, la Hotărani, o adevărată comoară în timpul implementării unui priect de extindere a rețelei de apă.

„În cadrul unui șantier de cercetare arheologică preventivă, arheologii Muzeului Județean Olt au descoperit materiale din patru epoci: cultura Vădastra, Latène, epoca romană și evul mediu. Interesantă este descoperirea unui mormânt medieval de femeie a cărui groapă taie un complex arheologic databil în Latène, iar în umplutura gropii au fost descoperite fragmente ceramice aparținând culturii Vădastra. Cercetarea este realizată în cadrul unui proiect de extindere a rețelei de apă, desfășurându-se pe o stradă din localitate”, spun reprezentanţii muzeului.

Articolul precedentSiminica Mirea: „Este total greșit ca mii de salariați români să nu își ia remunerația meritată”
Articolul următorGigel Ştirbu, iniţiativă în Parlament: „Utilizarea surselor regenerabile de energie reprezintă alternativa verde”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here