Acasă Actualitate OLT. Covid în școli și în spitale!

OLT. Covid în școli și în spitale!

95
       Valul IV al pandemiei izbucnite în primele luni ale anului trecut continuă să se extindă de la o zi la alta, prin focare active apărute atât prin instituțiile sanitare, cât și în anumite unități de învățământ din județul Olt.

Astfel potrivit unui comunicat de presă remis de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Olt, trei spitale oltene – SJU Slatina (2 focare – 13 cazuri), Spitalul de Pneumoftiziologie Scorniceşti (1 focar – 4 cazuri) şi Spitalul de Psihiatrie Cronici Schitu-Greci (1 focar – 6 cazuri), dar și unități de învățământ din Slatina și Caracal, au fost direct afectate de Sars CoV 2.
Mai exact: „Începând cu data de 13 septembrie 2021, data începerii anului școlar 2021-2022, la nivelul unităților de învățământ din județul Olt, au fost depistate 29 cazuri confirmate cu infecția SARS-COV 2, din care: opt cadre didactice, 16 elevi, doi personal TESA și trei preșcolari; deoarece în două săli de clase de la nivelul localității Slatina și Caracal au fost depistate câte un caz confirmat cu infecția SARS- Cov 2, conform Ordinului comun Ministerul Sănătății și Ministerul Educației nr. 438/ august 2021, activitatea de învățământ de la nivelul celor doua clase a fost suspendată pe o perioada de 14 zile, respectiv până la data de 28 septembrie 2021”, se arată în informarea transmisă de reprezentanții DSP Olt.
Ulterior, aceeași instituție – DSP, vine cu noi precizări, în sensul că ar fi fost închise două clase de la licee din Slatina și Caracal și nu două grupe de grădiniță. Oricum ar fi, problemele persistă, iar virusul pare a fi departe de ceea ce ne dorim cu toții, revenirea cât mai rapidă la viața de dinainte de pandemie…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.