Acasă Interviu „Sper ca, după tot ceea ce am făcut în toti acești ani...

„Sper ca, după tot ceea ce am făcut în toti acești ani pentru cetățenii și administrațiile județului Olt , electoratul să-mi ofere încrederea sa!”

440

Interviu cu deputatul Gigel Ştirbu, vicepreşedinte PNL – Regiunea Oltenia

Gigel Ştirbu este unul dintre parlamentarii vizibili ai Oltului. Nu numai prin implicarea sa în rezolvarea mai multor situaţii recente, ci şi prin activitatea parlamentară. Un om al actualităţii, mereu ancorat în realitatea socială şi politică a judeţului pe care îl prezintă din postura sa de deputat în Parlamentul României.
Un interviu despre prezent şi viitor, despre putere şi opoziţie, despre actuala stare politică şi cea care ar trebui să reprezinte normalitatea. Despre alegerile locale şi parlamentare, cu deputatul Gigel Ştirbu, vicepreşedinte PNL – Regiunea Oltenia

– PSD se pregăteşte să voteze moţiunea de cenzură… Cabinetul Orban, în faţa unui greu exerciţiu. Şi dacă trece moţiunea?
– Și dacă trece moțiunea și dacă nu trece, Ludovic Orban va fi Prim-Ministrul României în continuare. Este, ca să fiu elegant, îngrijorător faptul că pesediștii se gândesc numai la interesul politic personal și imediat, dând dovadă de meschinărie în situația în care România trece printr-o gravă situație epidemiologică. Te-ai aștepta ca niște politicieni mandatați cu încredere populară să se gândească, în primul rând, la binele cetățenilor. Dar încă odată, vedem că indiferent cine se află la conducerea acestui partid ticălos, maniera de a trata cetățenii este aceeași ca al înaintașilor lor. Părerea mea este că această moțiune nu va trece, deoarece nu sunt puțini cei care își dau seama că aruncând România în pericolul de a nu avea guvern într-o situație complicată la alegerile locale si parlamentare din acest an, li se vor aduce reproșuri de către cetățeni.

– La orizont, mişcări sindicale la ALRO. Acuzat: Guvernul României. Ce-i de spus, ce-i de făcut?
– ALRO, ca și TMK și toți ceilalți mari angajatori de pe platforma industrială a Slatinei sunt tratați cu mare respect de către actualul guvern al României, iar acest lucru a fost demonstrat, în ultimele luni, de deschiderea pe care a avut-o, până la nivelul premierului. Marii angajatori din România, printre care se numără și cei de pe platforma industrială din Slatina care sunt și mari consumatori de energie electrică beneficiază de un ajutor de stat din partea actualului guvern, ajutor de stat care ar fi trebuit sa vină începând din anul 2012, de când este in vigoare normativa europeană pentru astfel de agenti economici. Cum puteti dvs să răspundeți sau orice alt cetățean din această țară la următoarea întrebare: de ce timp de aproape 8 ani, guvernele pesediste conduse de către Ponta, Grindeanu, Tudose și academiciana Dancilă nu au pus în aplicare o directivă europeană care ar fi salvat multe locuri de muncă, ar fi ajutat marii antreprenori români? Eu cred că există 2 răspunsuri: ori acești indivizi au fost rău intenționați în ceea ce privește economia României, ori că așteptau, așa cum sunt obișnuiți, o șpagă serioasă pentru a aplica legea. Sunt peste 12 țări, membre UE, cu mari antreprenori energofagi benefiari de această Directivă din anul 2012. Am văzut și eu, cu consternare, ceea ce a declarat lipitoarea pesedistă în calitate de lider de sindicat, acum câteva zile. Dar stau și întreb de ce timp de 8 ani, acest individ care toată viața lui a produs doar scandal, nu a scos nici un cuvințel despre incapacitatea și reaua voință a guvernelor pesediste care nu au vrut să aplice Directiva europeană de pe urma căreia ar fi profitat și el, și familia lui. Guvernul PNL, așa cum a promis, va oferi acest ajutor de stat către antreprenorii români care se încadrează în criteriile acestor norme europene. ALRO, în câteva zile, va primi aproape 50 milioane de euro, ajutor de stat pentru anul 2019; iar pentru 2020, banii vor fi virați în perioada imediat următoare.

– Sunteţi unul dintre iniţiatorii legii privind eliminarea pensiilor de serviciu. „Pensiile speciale”, cum sunt cunoscute, nu sunt pe placul publicului. În ce stadiu se află proiectul şi ce beneficiari de astfel de pensii afectează?
– Știți părerea mea despre această speță. Pensile speciale cred că sunt cea mai mare palmă pe care clasa politică o poate da cetățenilor din această țară. Este indamisibil ca într-o țară civilizată, cetățenii să fie tratați cu dublă măsură. Proiecția legisltativă pe care am inițiat-o , a trecut de Parlamentul României si a fost atacată la CCR de către avocatul pesedist al poporului, fiind declarată neconstituțională de către Curtea pesedistă Constițională a României. Vă garantez că dupa alegerile parlamentare, când PNL va avea majoritate parlamentară, una dintre prioritățile PNL va fi eliminarea pensiilor speciale.

– Este binevenită organizarea alegerilor locale pe 27 septembrie? Ştampila şi buletinele de vot vor trece prin multe mâini.
– Să nu uităm că actualii aleși locali trebuiau să-și încheie mandatul la sfârșitul lunii mai. Într-o țară democratică, într-o țară în care voința cetățenilor este sau ar trebui să fie pusă pe primul loc , legitimitatea aleșilor este esențială. Iar această legitimitate vine din voința populară., cred că alegerile se vor desfășura în condiții foarte bune, noi, cetățenii care vom merge la vot, vom avea asigurate condiții de siguranță în centrele de vot – vor fi puse la dispoziție măști, dezinfectant. Iar după încheierea procesului de vot, toți vom spune că a fost o situație din care am ieșit cu bine. Un lucru este cert: acest virus nu va dispărea peste noapte! Societatea românească nu poate să se oprească, trebuie să învățăm să trăim și în astfel de situații, și, ca atare, cred că firea umană este capabilă să se adapteze si unor astfel de provocări.

– Alegerile parlamentare le vedeţi organizându-se la timp? Candidaţi pentru un nou mandat?
– Alegeile parlamentare, din punct de vedere constuituțional, trebuie să aibă loc la începutul lunii decembrie 2020. Constituția statuează că Parlamentul are un mandat clar, fix de 4 ani. Mandatul actualului Parlament se încheie la începutul lunii decembrie 2020. Ca atare , dacă cineva nu se gândește să schimbe Constituția până atunci , aceste alegeri trebuie să aibă loc la sfârșitul anului curent. Și da, voi candida pt un nou mandat de deputat, la mine acasă în județul Olt, și sper ca după tot ceea ce am făcut în toti acești ani pentru cetățenii și administrațiile județului Olt , electoratul să-mi ofere încrederea sa!

– Ce credeți că se va intampla cu județul Olt in urmărorii ani?
– 30 de ani, județul Olt este condus de către reprezentanții PSD. Județul Olt este unul dintre cele mai slab dezvoltate județe ale României. Dacă veți avea curiozitatea să vă uitati pe regiunile cele mai slab dezvoltate ale Europei, veți vedea că regiunea noastră și regiunea Moldovei sunt în fruntea listei celor mai slab dezvoltate din Europa. Totodată, aceste două regiuni sunt conduse de 30 de ani de reprezentanții PSD; doar un rău voitor sau un rău intenționat nu poate să vadă legătura între PSD și sărăcie. Cred că cetățenii județului Olt, pe data de 27 septembrie, au două alternative: una, să continue cu această echipă care ține județul în subdezvoltare, în sărăcie crasă, încurajând tineretul să emigreze din această parte de țară, sau a doua, să voteze schimbarea care ar putea să ducă județul Olt și localitățile sale acolo unde le este locul, în rândul zonelor dezvoltate și civilizate ale Europei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.