Acasă Actualitate Paul Stănescu, iniţiator al unui proiect privind măsuri pentru stimularea activităţii din...

Paul Stănescu, iniţiator al unui proiect privind măsuri pentru stimularea activităţii din turism

44
foto: Mediafax

Senatorul Paul Stănescu se află rontre iniţiatorii propunere legislativă privind instituirea unor măsuri pentru stimularea activităţii şi reducerea efectelor crizei sanitare în sectorul de turism.
Iniţiatorii îşi propun, prin proiectul de lege să salveze locurile de muncă a 150.000 de persoane care lucrează în acest domeniu.

Prin proiect, iniţiatorii propun:
– cazarea, masa și transportul vor fi scutite de plată TVA pană la finalul anului 2020, pentru a reduce şi costurile suportate de populație.
– implementarea unui sistem de vouchere pentru agențiile de turism, pentru ca serviciile deja încasate să poată fi reprogramate.
– pentru anii 2020 și 2021 statul va susține în întregime contravaloarea tichetelor de vacantă acordate de orice angajator în cuantum de 1450 de lei.
– eșalonarea plătii impozitului pe venitul din salarii pe trei luni după încetarea stării de alertă, pentru agenții economici din industria HoReCa.
– pentru un număr de 31 stațiuni balneare se vor acorda ajutoare nerambursabile prin programul national ce vizează modernizarea acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.