Acasă Actualitate La Spitalul Judeţean Slatina. Asistentă din cadrul Blocului Operator, confirmată pozitiv cu...

La Spitalul Judeţean Slatina. Asistentă din cadrul Blocului Operator, confirmată pozitiv cu Covid-19

490

Conform metodologiei de supraveghere pentru Covid – 19, în ultimele trei săptămâni, Spitalul Județean de Urgență Slatina și-a stabilit un protocol de testare pentru personalul medical asimptomatic, suplimentar față de recomandările de ierarhizare a priorităților, folosind resursele proprii.

„De asemenea, în ultima săptămână, ca urmare a posibilelor contacte cu angajați sau rude ale angajaților Serviciului Județean de Ambulanță Olt, aceste testări s-au intensificat în Blocul Operator și secția Cardiologie.
Din cele 65 de teste efectuate pentru angajații Blocului Operator și secția Cardiologie, testul unei asistente medicale din cadrul Blocului Operator s-a confirmat pozitiv. Asistenta este asimptomatică și contact cu o rudă a unui angajat pozitiv din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Olt.
Asistenta a fost prezentă la serviciu în zilele de 21, 22, 25 și 26 mai și nu a prezentat niciun fel de simptome conform triajului epidemiologic efectuat la intrarea în tură (inclusiv în ziua testării). În urma anchetei epidemiologice efectuate la nivelul SJU Slatina, vor fi comunicați, către DSP Olt, toți contacții direcți ai asistentei (angajați ai SJU Slatina, chiar dacă au deja un test negativ), precum și pacienții cu care aceasta a intrat în contact.
Întreg personalul Blocului Operator și ATI a folosit zilnic echipamentele de protecție standard conform protocolului. În Blocul Operator și ATI nu au fost prezenți pacienți confirmați Covid – 19.
Este al treilea caz în care un angajat al SJU Slatina este confirmat cu Covid – 19. Situația celorlalte două cazuri este următoarea:
– asistenta angajată a secției ATI a fost externată în data de 23.05.2020. Toți contacții asistentei (pacienți și angajați SJU Slatina) au fost testați, rezultatele fiind negative;
– asistenta angajată a secției Cardiologie este internată în prezent în cadrul secției Boli Infecțioase, cu simptome ușoare. Toți contacții asistentei din cadrul secției Cardiologie au fost testați, rezultatele fiind negative, cu excepția unui singur contact, a cărui probă se află în lucru.”, se arată în comunicatul de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here