Acasă Actualitate La PSD Olt nu a fost despre Dăncilă

La PSD Olt nu a fost despre Dăncilă

469

E o victorie complică pentru Viorica Dăncilă. Dacă ne raportăm la faptul că locul doi, obţinut la mare distanţă şi de primul şi de al treilea, o califică pe aceasta în finala de pe 24 noiembrie. Atunci când alegerile vor semăna cu cele din 2000, dintre Iliescu şi Vadim. De fapt, poate nu e nicio victorie.
Scorul obţinut de candidatul PSD la Olt nu a fost pentru Dăncilă. E palma aia ca o dovadă că partidul e format din oameni, iar unii dintre el, chiar dacă au pietre în pantofi, sunt oameni de cuvânt. Nu a fost uşor să convingi, la Slatina, acolo unde şoseaua Oituz va fi reparată din banii slătinenilor, deşi face parte dintr-un drum european, pentru care alţii iau rovinietă, acolo unde stadionul nu a fost inclus de guvern pe lista de finanţare.
Nu a fost comod nici pentru oamenii daţi afară din structurile guvernamentale, să facă Vioricăi campanie. E vorba de Emil Albotă, fost la Inspectoratul de Stat în Construcţii…
Situaţia a fost complicată şi pentru primarii cărora Ghizdeanu, de la Prognoză, le-a dat cu flit, dar au tras pentru partid şi mai puţin pentru Viorica.
Ce s-a întâmplat a fost mai amărui decât dulceag, căci nu începea CEx la PSD fără ca cineva să nu-i propună lui Fifor să preia organizaţia… problemă.
PSD Olt a câştigat nişte alegeri prezidenţiale complicate, când putea la fel de bine să lase lucrurile să curgă în voia valului.
N-a făcut-o. A fost doar o chestiune de principii, de onoare şi de demnitate asumată. Atunci când vorbeşti de apartenenţa la o echipă.
Contează mai puţin dacă Viorica Dăncilă va înţelege ceva, fără traducător, din modul cum organizaţia Olt a partidului, pe care conjunctural îl conduce, a înţeles să trateze ziua de 10 noiembrie 2019.
Aici a fost mai mult pentru ideea de stânga, cea care chiar şi într-o Românie normală, cum se prefigurează iminent şi implacabil pentru două săptămâni, una necesară.
Cu alţi oameni, cu unii dintre cei de astăzi, cu un alt mod de a înţelege şi de a face politică într-un partid aşa cum e PSD-ul, aflat în situaţia unei noi provocări, dar care nu e nici prima şi nici ultima.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.