Acasă Actualitate La AJVPS Olt. Preşedintele ANPA, lângă Mihai Albulescu

La AJVPS Olt. Preşedintele ANPA, lângă Mihai Albulescu

1003
Joi, 20 aprilie 2017, la sediul AJVPS Olt a avut loc o conferinţă de presă susţinută de directorul AJVPS Olt, Mihai Albulescu, președintele acestei filiale, Marius Popescu şi preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură (ANPA), Nicolae Dimulescu.

Este cunoscută implicarea Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Olt în lupta cu braconajul piscicol, atât de prezent pe lacurile de acumulare de pe râul Olt. Astfel, pe pagina de socializare „Ajvps Olt” poate fi văzută întreaga activitate din teren a inspectorilor AJVPS Olt.

Împreună, împotriva braconajului piscicol
Preşedintele ANPA s-a aflat la Olt la invitaţia unui ONG. Acesta s-a întâlnit cu mai mulţi decidenţi ai judeţului, precum şi cu membrii organizaţiei nonguvernamentale amintite. Temele abordate în discuţii au vizat braconajul făcut şi de pescarii comerciali, dar şi de pescarii sportivi. Imediat după întâlnirea cu decidenții de la ONG-ul respectiv, președintele ANPA, ing. dr. Nicolae Dimulescu, a venit la AJVPS Olt, acolo unde, de lângă cei doi oficiali locali, Marius Popescu și Mihai Albulescu, acesta apreciat eforturile făcute de Asociație în vederea normalizării relației dintre activitatea piscicolă (comercială sau recreativă) și practicanții în domeniu. Relația dintre Mihai Albulescu și Nicolae Dimulescu este una veche. La un moment dat, cei doi au lucrat în comun în cadrul structurii ANPS…
„Un ONG de aici, de la dumneavoastră, a făcut o adresă domnului ministru Petre Daea, şi, în acest context am primit sarcina să vin ca să discutăm problemele ridicate de de această organizaţie, care se ocupă de protecţia lacurilor de acumulare de pe râul Olt. Problemele ridicate sunt reale şi trebuiesc rezolvate. „, a spus preşedintele ANPA.

Problemă veche
Deşi, toţi membrii AJVPIS Olt au înscrise, pe carnetele de membri, principalele articole ale legii în domeniu, mulţi nu le respectă şi comit ilegalităţi. Acest lucru fiind unul destul de vechi, date fiind flagrantele din cadrul inspecţiilor la lacurile de acumulare de pe Olt.
„Braconajul nu este produs numai de pescarii comerciali sau pescarii fără autorizaţie, ci şi de pescarii sportivi, care nu respectă perioada de prohibiţie, nerespectând dimensiunile peştilor, nerespectând cantitatea de peşte, cu toate că în carnetele de membru, pe care noi le eliberăm, au fost stipulate articolele cele mai importante din lege, ca pescarul, când iese pe malul bălţii, să nu fie pus în situaţia de a zice că nu a ştiut. Au concret tot”., a spus directorul Mihai Albulescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.