Acasă Administrație Un pas spre civilizare. Prefectura Olt elimină cozile de la Permise Auto...

Un pas spre civilizare. Prefectura Olt elimină cozile de la Permise Auto prin sistem electronic cu bon de ordine

407

Marţi, 31 ianuarie a.c, la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Olt (SPCRPCIV), de la sediul Poliţiei Rutiere Olt, prefectul judeţului Olt, Silviu Neacşu, împreună cu şefului SPCRPCIV, Florin Hoară, au prezentat presei noul sistem electronic cu bon de ordine. Astfel, se vor elimina cozile interminabile de la cele trei ghişee, iar prin dispozitivul respectiv, cetăţenii vin şi se înscriu ca solicitanţi, obţin „programare” şi nu mai sunt astfel obligaţi să stea la coadă de la primele ore ale dimineţii, pentru a prinde un loc cât mai bun, iar activitatea celor două servicii se va îmbunătăţi considerabil.
„Încercăm să implementăm un proiect. În principiu, începând din 1 februarie, când e o zi în care se preconizează că va fi aflux mai mare de cetăţeni, având în vedere că nu se mai percep taxe şi se presupune un număr mare de înmatriculări, am implementat cu ajutorul domnului Daniel Pancu un proiect care va da bonuri de ordine cetăţenilor care vin să se programeze la acest serviciu. Se vor da bonuri de ordine pentru eliberare permise, fotografii care se fac pentru permise, şi, în acelaşi timp, pentru înmatriculări, pentru radieri şi pentru înscriere la examen. În primă fază, în câteva zile, acest program va funcţiona decât cu eliberarea acestor bonuri de ordine, între orele 09:30-16:00. În intervalul 08:00-09:30, vom încerca, tot cu ajutorul dumnealor, şi o programare online a cetăţenilor. Conform calculelor nostre, în fiecare oră vor fi procesate un număr de 6-7 solicitări, astfel că în primă fază vor fi procesate în jur de 60 de dosare de înmatriculări pe zi, şi rămânând 10 locuri zilnic pentru programări online. Încercăm ca prin acest program să îndulcim viaţa celor care vin la acest serviciu. Între 08:30-09:30 se vor programa online toţi cetăţenii, vom pune un buton pe site-ul Prefecturii, iar între 09:30 şi 16:00 îşi vor lua bonul de ordine toţi cetăţenii care se prezintă. Ca o completare, celor care nu prind bon şi nu se încadrează în numărul 60 pentru ziua respectivă, li se va elibera bon pentru ziua următoare, sau pentru cea în care este liber”, a spus prefectul Silviu Neacşu.

Sistemul este la dispoziţia cetăţenilor de la 1 februarie a.c. Iar, în curând, şi la Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.