Acasă Editorial BULITEANU – soluția pentru PNL SLATINA!

BULITEANU – soluția pentru PNL SLATINA!

593

E un paradox, dar e și o ciudată realitate: liberalii, loviți puternic de victoria PSD-ului de la parlamentare, se pregătesc de opoziție lungă! În schimb, Strada arată cât de șubredă este temelia de încredere pe care se află puterea stângii. Nu-i la îndemâna oricui ca la nici o lună de la preluarea puterii să reușească și să scoată din case, numai în Capitală, vreo 30 de mii de oameni. Așa, cât ai bate din palme…

La Olt, situația cea mai complicată e la Slatina. Aici, practic, în clipa de față, nimeni nu conduce Organizația Municipală a Partidului Național Liberal. Ultimul s-a retras. Anunțul a fost făcut, după alegeri, pe pagina de Facebook. Motivul? Scorul înregistrat la alegeri, iar asta poate fi și o scuză. Dar, una de complezență. Dinamismul lipsește cu desăvârșire, iar planurile pentru viitor sunt fie o glumă proastă, fie un îndemn la visare.
În aceste condiții, date de perspective, dar și de prezent, PNL Slatina ar putea fi condus, pentru a fi ceea ce poate, mai mult decât a fost până acum, adică un pol de imagine și de putere reală, în contradicție cu cea deținută de pesediști, de Gabriel Dima Buliteanu. E ultimul liberal din Slatina, chiar dacă, tot despre el, se poate spune că e primul, tot de acolo… Are de partea sa un entuziasm rar întâlnit într-o vreme când politica e bazată pe un mercantilism și pe matematică cât cuprinde. Adică, cât votează ai noștri, cât ne costă colo și pe cine cumpărăm în partea aia.
Buliteanu nu a dat niciodată înapoi de la felul său de a vedea politica pe care a considerat-o ceea e ea nu prea mai este în zilele noastre: o competiție bazată pe cinste, pe echitate, pe dialog și dezbateri de idei. Deși el știe că nu e asta, dar important e să crezi că lumea poate fi schimbată, și așa ai făcut deja primul pas.
Cu el președinte, PNL Slatina poate intra într-o altă zodie. A stabilității și a creșterii șanselor de a deveni, într-o zi, acea structură capabilă să câștige ceea ce unii din interior nu au vrut în vară: Primăria Slatina! Vremea experimentelor nereușite a trecut! Ultimele două au aruncat puțin edificiul în aer. Pe vremea când Iordache ținea ședințe ca președinte al PNL Slatina, era mai iubit și respectat de colegii vecini din parterul blocului – cei de la PSD. Iar când la comandă era Marius Bălașa, nostalgicii credeau că n-a murit PD-ul și că mai e o șansă…
Buliteanu e liberal! Simplu! Deloc sofisticat! Are o chimie aparte cu această structură, poate ceva din ce se regăsește și la Donald Trump în relația sa cu poporul american. Ambii sunt deloc convenționali. Și în lumea de azi asta chiar este o virtute, să fii tu însuți, să spui ce ai de spus și să nu treci prin filtrul protocolului de stat gândirea ta despre lume, oameni și faptele lor.
E păcat ca în Slatina să nu existe decât putere, având în vedere că și aceasta are nevoie de opoziție! Căci, fără grija că sunt văzuți în toate cele ce le fac, la un moment dat, oamenii pesediști o vor lua pe arătură. Iar derapajele se prescriu greu. Uitați-vă cum, și acum, îi întreabă pe unii de vorbă despre ce au făcut în urmă cu nu știu cât timp!
Rămâne de văzut dacă cei care mai conduc astăzi PNL Olt vor înțelege cum poate fi rezolvată problema de la Slatina și dacă vor avea curajul să gândească și să acționeze în spirit liberal, să susțină proiectul politic numit Gabriel Dima Buliteanu, fără de care mediocritatea e din nou gata să facă ceea ce a făcut în ultimul timp: casă bună cu liberalismul slătinean…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.