Acasă Interviu Interviu cu George Ionică, preşedinte PRU Olt

Interviu cu George Ionică, preşedinte PRU Olt

412

„Deviza mea este că cei plătiţi din banii cetăţenilor sunt angajatii oamenilor şi nu şefii acestora!”

– De ce Partidul România Unită? Va identificaţi cu doctrina acestui partid?
– În primul rând pentru echipă! Oameni tineri, echilibraţi, politicoşi, profesionişti şi dornici să mă/ne ajute. În al doilea rând, măsurile pe care le susţine Partidul România Unită, reprezintă, în opinia mea, probleme reale ale românilor de exemplu: creşterea salariului minim, ajutoare de stat pentru companiile româneşti, 1.000 de grădiniţe noi cu program prelungit, opt spitale regionale, întărirea Armatei Române, prin creşterea alocării bugetare la 2% din PIB şi angajarea de soldaţi profesionişti, sau absorbirea de fonduri europene.

– Candidaţi pentru funcţia de deputat în Parlamentul României. Care sunt priorităţile dumneavoastră?
– Consider că ducem lipsa acută de oameni serioşi în politică, oameni care, dacă promit, promit pentru că o să facă ce au promis, nu promit doar că să simuleze că îi interesează angajatorii lor, votanţii! Adică, cred din tot sufletul că normalitatea (bunul-simţ) este atunci când îţi respecţi promisiunile şi când promiţi ceea ce poţi să faci, nu ce doreşte să audă cel care solicită rezolvarea problemelor!

– Care este lista completă a candidaţilor PRU pentru Senat şi Camera Deputaţilor şi cine sunt aceşti oameni?
– Lista completă este cea prezentată deja, suntem oameni tineri, maturi dar şi oameni cu experienţă, fără de care este o greşeală să construieşti viitorul. Eu sunt obişnuit să ascult, pe orice temă, mai multe puncte de vedere şi apoi să decid forma finală a unei decizii pe care o am de luat. Am încercat să avem o reprezentare georgafică cât mai bună a judeţului nostru, pentru ca apoi să putem avea în timp real informaţii despre dorinţele tuturor locuitorilor, dorinţe care trebuie să se regăsească în propunerile legislative care vor urma în perioada de după alegeri. Totodată, am încercat să avem şi o varietate a profesiilor, candidaţi simpli, corecţi, muncitori, reprezentanţi „frumoşi” ai comunităţilor noastre, cu bune şi cu rele.

– Partidul România Unită, un partid privit cu reţinere de mulţi competitori de pe scena politică. De ce privesc aşa?
– Consider că orice partid nou este privit cu reţinere, cel puţin. Probabil, şi susţinerea domnului Victor Ponta la funcţia de prim-ministru în viitorul Guvern este un motiv de reticienţă, dar nu trebuie să negăm că, în general, toate partidele susţin un prim-ministru la un moment dat. În cazul PRU, acest lucru se face transparent şi fără surprize post-electorale şi se poate observa că toate partidele au început să facă aceste lucru, doar că atunci când o fac alţii nu este corect.

– Prea mult Victor Ponta în PRU. De ce acest lucru?
– Eu consider că premierul Victor Ponta este o locomtiva bună pentru partid la acest moment, liderul Victor Ponta fiind de o notorietate de peste 40% şi sper să aducă cât mai multe voturi această susţinere deschisă şi cinstită.

– De ce trebuie să voteze electoratul de la Olt PRU şi nu altceva?
– Sper ca în toată România, PRU să reprezinte o alternativă pentru cei nemulţumiţi de anumite personaje politice din PSD, PNL, PMP, etc. Până la urmă, partidele înseamnă oameni, oameni capabili să facă sau să nu facă ceea ce promit sau ce li se cere de către votanţi.Eu unul aşa votez! Analizez dacă un politician a făcut sau nu a făcut ce a promis şi ce i-am cerut eu, ca alegător, să facă în instituţia unde l-am ales!

– Unii spun că Bogdan Diaconu este omul Serviciilor Secrete ruseşti. Dumneavoastră ce aveţi de zis?
– Aproprierea de Rusia nu cred că este ceva rău neapărat, mai ales când suntem atât de aproape de Rusia (geografic). Sau apropierea de Statele Unite ale Americii. Oricum, suntem prea mici că să putem decide la nivel internaţional, şi atunci trebuie să urmărim interesele noastre în fiecare caz. Nu ştiu dacă Bogdan Diaconu, Dacian Cioloş sau preşedintele Iohannis sunt agenţi ai servicilor secrete. Putem specula pe oricine, dar este strict treaba dumnealor şi a instituţiilor statului. Ce pot să vă confirm, din informaţiile publice, este că suntem ţară cu cea mai mare creştere a numărului celor care lucrează în servicii sau pentru servicii, din UE, în ultimi ani.

– Campania electorală din SUA e în toi. Hilary Clinton sau Donald Trump? Ce găsiţi bun la cel nominalizat de dumneavoastră?
– Sunt convins că va fi doamna Clinton noul preşedinte al SUA. Parcă Donald Trump face tot posibilul să nu iasă!

– Pe sigla PRU se află harta României Mari, cea care include şi Basarabia. Se doreşte reunificarea în 2018. Cât de posibil credeţi că este?
– Sper că astfel de lucruri să nu se întâmple forţat/grăbit. Sunt riscuri prea importante, inclusiv în plan emoţional şi o astfel de unificare trebuie să se întâmple în timp îndelungat, în opinia mea.

– Preşedintele Iohannis ne îndeamnă la toleranţă în ceea ce priveşte căsătoriile între persoane de acelaşi sex. Ce facem cu familia tradiţională românească?
– Cred că dacă suntem în democraţie, trebuie respectată decizia finală, indiferent dacă ne convine sau nu. În situaţia în care trebuie să dau votul comunităţii în parlament pentru acest subiect (ca şi pentru toate proiectele legislative) voi da, cu siguranţă, votul solicitat de locuitorii judeţului nostru, interesul urmărit în Parlament fiind numai cel al comunităţii pe care o reprezint. Aşa consider că trebuie să facă toţi parlamentarii, să reprezinte comunităţile lor! Pentru asta trimitem oameni în parlament.

– Este vreo întrebare pe care nu v-am adresat-o? Care ar fi aceea şi cum aţi răspunde la ea?
– Cum văd lista candidaţilor la parlament a PSD/PNL/etc? Îi rog pe toti cei care sunt indignati, nemultumiţi sau, pur şi simplu, plictisiţi de propunerile PSD sau PNL, sau alte partide din Olt, să acorde o şansa soluţiilor şi listelor propuse de PRU Olt, fiind convins că vă vom surprinde printr-o reprezentare cinstită şi prin muncă. Deviza mea este că cei plătiţi din banii cetăţenilor sunt angajatii oamenilor şi nu şefii acestora!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.