Acasă Editorial Aștept de la Ion Toma. Un program de guvernare…

Aștept de la Ion Toma. Un program de guvernare…

41
Politica olteană e la faza unei așteptări ciudate, cum n-a mai fost din 89 până încoace. Chiar și cei care își fac planuri pentru 2016, din perspectiva alegerilor locale, chiar și a celor parlamentare, așteaptă să se întâmple ceva. De undeva, din exteriorul sistemului, să apară o forță nevăzută și să intervină decisiv în joc. Să schimbe, brutal, mersul natural al lucrurilor, și să așeze lumea altfel. Cât lor, celor amatori de speculații, să le fie bine. Mult mai bine decât ar obține prin munca lor…
Am mai scris acum vreo lună, cred, despre niște mamifere liberale, care se roagă dimineața să vină DNA-ul la Consiliul Județean Olt, la Oprescu, la Stănescu, pentru a-și face loc ei spre râvnita putere.
Dar, problema pe care încerc s-o invoc astăzi nu e în zona asta. Este în altă parte.  Nu văd, până acum, nici măcar anunțat, sub forma unei declarații de intenție, un program de guvernare județeană. Unul în care să existe capitole despre starea de bine. Din economie, investiții publice, agricultură, cultură – prin oameni de cultură, și nu pe bază de sinecuri politice, curente de opinie civile și câte și mai câte de acest gen, dintr-o lume normală. În care nu suntem deocamdată.
O pretenție de acest gen aș avea-o de la Ion Toma, astăzi senator la Ialomița, pentru că în 2012, în USL, la Olt a fost mai mult loc făcut de Ponta, Ghiță și ai lui, pentru alții. Însă, istoria nu folosește nimănui dispus să construiască pentru viitor, ca un element palpabil, bun de pus în structura de rezistență. Cred că Toma are astăzi, după poziția exilului din Câmpia Bărăganului, prin prisma faptului că a stat departe de proiectul politic „Oltul puternic”, aflat aproape în insolvență, cu perspective de a fi declarat falimentar, în curând, autoritatea de a emite, în piața publică, spre dezbatere la început, înainte de a deveni platformă de lucru, programul de guvernare al următorului ciclu electoral. Cu elemente concrete, fără floricele expandate, de genul celor explodate în cuptorul cu microunde. Obligatoriu, cu mult smț al realității. Altfel, oltenii nu cred că mai sunt dispuși să înghită reeșapări la camere de tractor destumflate, cum ar fi: pod peste Dunăre, hidrocentrală la Islaz, centură la Slatina, autostradă pe la Valea Mare și Găneasa, și alte grozăvii cărora le-a intrat rândul în ultimul an, până la scadență.
Cred că cine va veni primul cu un program asumat, realist, poate să-i scoată pe olteni din case și să iasă la vot. Chiar dacă o repet, astăzi, Toma, ca lider politic județean, necontestat, nici de dușmani, de pe poziția sa de secretar general adjunct al UNPR, unul din oamenii de bază de lângă Gabriel Oprea, la facerea rândurilor de față, premier al României, trebuie să propună asta: Programul de guvernare al Oltului, până în 2020! Cu cât o va face mai repede, cu atât va fi mai bine și mai mult timp pentru dezbatere, modificări și completări ulterioare…

1 COMENTARIU

  1. Domnilor Toma si Albotă , Va consider persoane competente pentru a introduce in dezbaterea publica locala câteva teme importante : 1) Mai este viabila actuala formă de organizare a învăţământului tehnologic din Slatina ?, 2) Cum vedeţi reorganizarea actualei reţele de licee tehnologice?, 3) Poate bugetul local să susţină plata numărului imens de ore ce nu se efectuează ( zeci de clase de seral, maiştri, postliceală care nu efectuează ore) ? Nu pot fi aceştia şcolarizaţi în formă intensivă?, 4) Corespund clădirile desfăşurării procesului de învăţământ ? . Vă recomand o vizită prin “subteranele” C.T. Alexe Marin. , 5) Poate fi regionalizarea o şansă pentru reorganizarea sistemului de invăţământ şi creşterea calităţii acetuia? Noi ( GRI) spunem ca da. Acestea sunt doar câteva din întrebările care preocupă slătinenii. Slatina merită un sistem de învăţământ performant deoarece are are oamenii şi resursele necesare . Vă doresc succes la viitoarele alegeri. Credem că PUNR este deocamdată singurul patid frecventabil din Slatina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here