Acasă Politic Alina Gorghiu, despre al treilea capitol al fraudării alegerilor

Alina Gorghiu, despre al treilea capitol al fraudării alegerilor

48

Vicepreşedintele ACL, Alina Gorghiu a emis un comunicat de presă despre derapajele puterii pesediste şi ale premierului Victor Ponta.

„Guvernul Ponta continuă să calce în picioare separația puterilor în stat și dă indicații Parlamentului cum să nu aplice o decizie definitivă și obligatorie a Curții Constituționale. Prin adresa de ieri a Ministrului pentru Relația cu Parlamentul către Camera Deputaților, PSD urmărește fraudarea alegerilor prin stoparea controalelor Curții de Conturi.
Practic, prin menținerea în funcție a celor doi membri ai Colegiului de Conducere a Curții de Conturi, ale căror mandate au fost constatate ca neconstituționale de către Curtea Constituțională , PSD își asigură majoritatea voturilor în structura de conducere a Curții de Conturi care poate opri orice control al acestei instituții la primăriile sau consiliile județene arondate PSD și acoliților săi.
Asistăm la al treilea capitol din strategia elaborată de PSD pentru fraudarea alegerilor, după crearea mecanismului de furat voturi prin OUG nr. 45/2014 și ordonanța de urgență care permite migrația aleșilor locali.
Fondurile primite se cheltuiesc, astfel, după bunul plac de către aleșii locali pentru că nu mai are cine să-i controleze. Curtea de Conturi a fost acaparată de PSD, întrucât domnii Zgonea și Tăriceanu încalcă Constituția, refuzând să pună în aplicare decizia Curții Constituționale. Refuzul se bazează pe „indicația prețioasă” a Ministrului pentru Relația cu Parlamentul.
Atragem atenția că de la data publicării în Monitorul Oficial a deciziei CCR orice act îndeplinit de Curtea de Conturi cu participarea celor două persoane numite neconstituțional este nul de drept, iar continuarea îndeplinirii funcției de către aceste persoane periclitează activitatea unei instituții de control în statul român și poate atrage răspunderea penală pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu.
Alianța Creștin-Liberală solicită întrunirea în procedură de urgență a celor două Camere, în ședință comună, pentru numirea altor persoane la Curtea de Conturi, în conformitate cu decizia Curții Constituționale.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.