Acasă Politic Cătălin Rotea, fost prefect de Olt, constată absenţa prefecturii în cazul inundaţiilor...

Cătălin Rotea, fost prefect de Olt, constată absenţa prefecturii în cazul inundaţiilor din judeţ

187
Pentru că inundaţiile ar fi fost altfel dacă ar fi ocupat fotoliul de prefect, Cătălin Rotea constată că Instituţia Prefectului Olt nu a răspuns prezent la un astfel de eveniment.
 

„În condiţiile în care, în ultima săptamână, judeţul Olt a stat sub semnul mai multor avertizări meteorologice şi hidrologice de cod portocaliu şi cod roşu, în condiţiile în care inundaţiile au lovit iaraşi nemilos locuitorii judeţului Olt, aş vrea ca în simpla mea calitate de locuitor al Oltului, nu de fost prefect al acestui judeţ, să mulţumesc şi să adresez felicitări pentru modul de a interveni, tuturor cadrelor Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă “Matei Basarab” Olt, Inspectoratului Judeţean de Poliţie Olt şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Olt.

Mă bucur să constat că toate aceste instituţii au intervenit prompt şi competent şi că toate acţiunile lor au condus la salvarea de vieţi omeneşti, precum şi la salvarea unei părţi din bunurile oamenilor. Ca de fiecare dată, cadrele aparţinând acestor instituţii s-au aflat in prima linie de acţiune, riscându-şi chiar viaţa pentru a putea salva vieţile altora.

Totuşi, nu pot decât să constat, cu regret, că în această perioadă, institutia care ar trebui să fie comanda coordonării situaţiilor de urgenta, Instituţia Prefectului Judetului Olt, s-a remarcat printr-o absenţă desăvârşită, atât din componenta de conducere a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Olt, dar şi din componenta absolut necesară de comunicare către locuitorii Oltului, în slujba cărora se afla, a tuturor situaţiilor de potenţial pericol, precum şi a măsurilor de prevenire luate. Prin prisma celor 6 luni în care am fost Prefectul Judeţului Olt, îmi permit cu modestie să comunic conducerii Prefecturii Olt, că o situaţie de urgenţă se coordonează din teren, 24 de ore din 24, nu din confortul biroului, nu îmbrăcat in costum si cravata scrobită, nu din autoturismul de teren, fie el şi dotat cu girofar.

În condiţiile în care de o săptămână, oamenii din Olt se confruntă cu situaţii extrem de dificile, consider inadmisibil ca singura activitate a Prefecturii Olt in slujba locuitorilor judeţului, să fie reprezentată de un comunicat de presă în care se anunţă că în ultima săptămână au fost amendate câteva piscine si câteva chioşcuri alimentare.

           

Este absolut regretabil că în momentul în care avertizările hidrologice atinseseră punctul maxim, reprezentanţii Consiliului Judeţean Olt, parlamentarii aleşi pe colegiile din Nord, zona cea mai afectată a judeţului, primarii din majoritatea localităţilor oltene se aflau la un eveniment politic cu o grandioasă tentă comunistă, o cumetrie politică, ignorându-şi atribuţiile de protejare a celor care i-au ales, în favoarea unor mărunte scopuri politice. Sunt convins ca toate aceste întâmplări nu vor fi uitate de locuitorii Oltului care vor sancţiona prin vot reprezentanţii partidului-stat PSD.

Pentru binele locuitorilor din Olt, nu pot decât să sper că fenomenele meteorologice grave vor înceta, astfel încât viaţa şi bunurile oamenilor să nu mai fie puse în pericol, iar în această viitoare perioadă de acalmie meteorologică si hidrologică, poate că şi Prefectura Olt va înţelege cu adevărat care sunt priorităţile în baza cărora acţionează.

Cătălin ROTEA
Secretar executiv regional PNL

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.