Acasă Interviu Interviu cu CĂTĂLIN ROTEA, liberalul oltean candidat la alegerile europarlamentare

Interviu cu CĂTĂLIN ROTEA, liberalul oltean candidat la alegerile europarlamentare

348

„Mesajul „Opriţi ciuma roşie!” este încă valabil”

În faţa alegătorilor olteni, vreme de mai bine de o lună, cel mai tânăr şi cel mai prolific prefect pe care la avut Oltul după 1989, liberalul Cătălin Rotea şi-a făcut cunoscută oferta sa dedicată oltenilor, în măsura în care va fi ales europarlamentar.

La capătul dezbaterilor şi întâlnirilor pe care le-a avut cu oltenii şi nu numai, în exclusivitate pentru Ziarul de Olt, Cătălin Rotea răspunde nuanţat unor întrebări deloc comode. Un interviu care merită citit de către cei care nu vor să-şi irosească votul, duminică 25 mai 2014.

 

– Traian Băsescu sau Victor Ponta?

– Nici unul dintre cei doi, asta dacă ne dorim pentru familiile noastre o ţară normală şi echilibrată, în care se respectă valorile democraţiei.

 

– Chiar dacă nu mai este pe Casa de Cultură a Tineretului, mai este valabil mesajul „Opriţi ciuma roşie?

– Atât timp, cât practicile PSD vor semăna cu cele ale partidului-stat pe care l-au creat în anii ’90 sau în anii 2000-2004, atât timp cât se va face politică în şcoală, atât timp cât funcţionarii publici şi primarii vor fi supusi unor presiuni extrem de mari în scopuri pur politice, mesajul este valabil. La ora la care vă răspund la aceste întrebări, tocmai m-am întors din comuna Urzica, unde primar este liberalul Spiridon Ion şi unde atât eu, cât şi domnul primar am fost surprinşi de faptul că nu am putut transmite un mesaj locuitorilor comunei, pentru ca domnul Florian Dumitrescu, liberal cu state vechi conform celor scrise de dumnealui în demisia din PNL, înainte de înscrierea în PSD, a ameninţat că va opri spectacolul oferit de către Direcţia de Cultură din subordinea Consiliului Judeţean, pe care o conduce în baza unor îndoielnice calităţi. Acest amestec de umilinţă, teamă şi lipsă de demnitate a unei persoane transformate faţă de cea pe care o cunoscusem acum câţiva ani, îmi demonstrează ca mesajul „Opriţi ciuma roşie!” este încă valabil.

 

– Dacă nu face 20% la europarlamentare, actuala conducere a PNL Olt trebuie să îşi depună mandatul?

– Actuala conducere a PNL îşi va îndeplini obiectivul asumat. Merg mai departe chiar şi vă spun că eu , personal, mizez pe un procent de minim 22%.

 

– De ce nu au fost excluşi din partid acei primari ai PNL Olt care şi-au pus sufletul pe masa PSD Olt?

– Pentru că vom efectua toate formalităţile statutare în ceea ce-i priveşte pe aceşti primari, după alegerile europarlamentare. Mai mult, acolo unde rezultatele organizaţiilor PNL nu vor fi cele scontate, vom merge până la dizolvarea organismelor de conducere şi excluderea consilierilor locali care nu şi-au respectat obligaţiile statutare.

 

– Cât costă să candidezi la europarlamentare pe locul 15 la PNL?

– Să candidezi pentru orice loc sub culorile PNL presupune doar foarte multă muncă în spiritul valorilor acestui partid şi în spiritul respectului faţă de cetăţenii care votează.

 

– Se poate uni dreapta după europarlamentare?

– Este o chestiune absolut obligatorie, singura care poate opri România de la instaurarea unei noi dictaturi social-democrate.

 

– Fie şi în jurul lui Johannis…?

– Fie şi în jurul lui Johannis.

 

– De ce nu a făcut nimic USL în Olt pentru creşterea calităţii vieţii oamenilor din judeţ?

– Aş prefera să răspund doar pe segmentul pe care am fost eu nominalizat pentru o demnitate publică de către USL şi anume pe mandatul de Prefect al judeţului Olt. Toate proiectele pe care le-am finalizat în cele 6 luni de mandat şi nu vreau să le enumar încă o dată, pentru că au făcut deja obiectul mai multor interviuri în ziarul dumneavoastră, au contribuit la creşterea calităţii vieţii oamenilor din judeţ.

 

– Credeţi că poliţia îi va prinde pe cei care au vandalizat afişajul PNL din judeţ în noaptea de 7 spre 8 mai 2014?

 – Da.

 

– De ce nu au trădat Negrilă de la Traianu, Ciocan de la Osica, Teodosescu de la Balş?

– Pentru că sunt oameni raţionali, experimentaţi, loiali celor care i-au votat şi pentru că ştiu ce înseamnă să-ţi ţii cuvântul, indiferent de circumstanţe, înainte de o luptă, fie ea şi politică.

 

– Dacă PSD va propune să vă susţină v-aţi întoarce la Prefectura Olt?

– Nu.

 

– Darius Vâlcov, liberal?

– Dintotdeauna am spus că Darius Vâlcov a iubit în secret Partidul Naţional Liberal şi tind să cred că nu a avut curajul să-şi facă adeziune în acest partid de teama că nu-i va fi validată de către organismele statutare…

 

– La capătul campaniei electorale, pentru alegerile europarlamentare, ce mesaj are de transmis candidatul liberal Cătălin Rotea?

– Identific aici două componente în mesajul meu: merg într-o primă parte spre cetăţenii care au drept de vot, să folosească prilejul pentru a-şi exprima voinţa. Nu există, din punctul meu de vedere, persoană fără o opţiune. În altă ordine, în aceeaşi idee, fac un apel către toţi primarii ce au o responsabilitate imensă în ziua votului, să se abţină de la gesturi şi fapte prin care pot influenţa voinţa cetăţenilor cât şi procesul electoral! Mizez şi pe buna-credinţă a preşedinţilor şi membrilor din birourile secţiilor de votare. Am plătit un preţ prea mare pentru această democraţie în decembrie 1989 pentru ca acum să atentăm împotriva ei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.