Acasă Administrație Siguranţa cetăţenilor judeţului Olt, pe agenda prefectului Rotea

Siguranţa cetăţenilor judeţului Olt, pe agenda prefectului Rotea

52

Într-una dintre ultimele sale şedinţe, prefectul Cătălin Rotea a emis două ordine: primul referitor la onstituirea unei comisii mixte de verificarea spaţiilor comerciale din incinta sau perimetrul şcolilor, care vând produse nesănătoase elevilor.

„Întrucât siguranţa elevilor implică şi asigurarea accesului elevilor la produse alimentare sănătoase, aceştia apelând în timpul orelor de curs cu precădere la  consumul de alimente ce sunt comercializate în magazinele din incinta şi din zona adiacentă unităţilor de învăţământ, Prefectul judeţului Olt, Cătălin Rotea a dispus constituirea unei comisii mixte de verificare acestor spaţii comerciale.
Instituţiile cu atribuţii în domeniu reprezentate în comisia constituită prin Ordinul Prefectului nr. 37/2014 sunt  Direcţia de Sănătate Publică Olt, Direcţia Sanitară-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Olt, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Olt. Activiatatea acesteia se va desfăşura până la data de 15.06.2014, dată la care va fi prezentat şi raportul ce va cuprinde concluziile verificării, măsurile dispuse şi sancţiunile aplicate”, se arată într-un comunicat de presă.

Cel de-al doilea ordin are în vedere întocmirea unui document care să cuprindă situaţiile de urgenţă şi situaţiile diverse:
„Asigurarea intervenţiei prompte şi eficiente a instituţiilor cu atribuţii în domeniul situaţiilor de urgenţă reclamă funcţionarea unui sistem informaţional fluid şi rapid.
În acest sens, Prefectul, în calitatea sa de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Olt, a emis Ordinul nr. 36/06.03.2014 prin care sunt stabilite situaţiile de urgenţă şi situaţiile diverse care pot apărea la nivelul judeţului precum şi instituţiile care au atribuţii în gestionarea evenimentelor în funcţie de specificul acestora. De asemenea, a fost stabilit fluxul informaţional al raportării acestor situaţii către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Olt şi Preşedintele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Olt, precum şi timpul maxim în care aceste situaţii trebuie raportate”, se precizează într-un document oferit presei.

Prefectul Cătălin Rotea a rămas consecvent, până la final de mandat, judeţului Olt, prin implicare, prin elaborarea unor proiecte sau emiterea unor ordine menite să ajute la bunul mers al lucrurilor în judeţul care poartă numele râului Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.