Motto: „Sunt proiecte necesare pentru Scornicești, mă zbat pentru realizarea lor și am convingerea că, împreună cu echipa de consilieri locali, până în anul 2020, le vom duce la bun-sfârșit”
Istoria Scorniceștiului se pierde în timp. Primele semne ale așezărilor umane pe aceste locuri datează din preistorie. Orașul, după perioada de glorie de până în 1989, a intrat într-un regres asociat cu cel al întregii societăți românești, în anii de după. Administrațiile locale au încercat, sau poate nici atât, să facă aici un reper de civilizație urbană.
În sfârșit, după lucrări de întreținere curente, pentru Scornicești, echipa primarului Ion Prioteasa, în care acesta consideră că face parte, fiecare membru al consiliului local, cât și funcționarii din primărie, a decis asumarea unor proiecte de anvergură, care să facă din Scornicești mai mult decât orașul de altă dată…
O nouă față pentru Stadionul „Viitorul”. Și mai mult decât atât
Primarul Ion Prioteasa a identificat soluția prin care Stadionul „Viitorul” poate deveni cea mai frumoasă arenă sportivă din județul Olt. Aici, în colaborare cu Compania Națională de Investiții, se urmărește o reabilitare totală a stabilimentului, care vizează arhitectura generală, cât și condițiile oferite activităților specifice.
Urmează să se facă un transfer al stadionului către Compania Națională de Investiții, cea care va administra lucrarea, iar la finalul acesteia, lucrarea finalizată va fi redată orașului. Stadionul ar urma să aibă în jur de 15 mii de locuri, iar poziția geografică a Scorniceștiului, amplasat în apropierea unui mare drum european, îl poate face foarte atractiv.
Locuințe pentru tineri. Blocuri noi
Echipa primarului Ion Prioteasa răspunde cererilor de locuințe existente în oraș. Trebuie făcut mai mult pentru păstrarea tinerilor în oraș, iar pentru asta administrația orășenească trebuie să ofere soluții.
Un proiect propus Agenției Naționale a Locuinței (structură guvernamentală) – susține necesitatea construcției de 36 de unități locative – apartamente și garsoniere.
Există teren disponibil, iar solicitarea primarului, temeinic argumentată, nu poate fi refuzată. Scorniceștiul merită mai mult, mai bine, iar așa ceva înseamnă și case pentru tineri.
O nouă față urbană. Zone în curs de dezvoltare
Oamenii locului merită mai mult, iar odată ales, primarul Ion Prioteasa face la Scornicești acele demersuri necesare în acest sens. Se are în vedere constuirea unui parc în fața stadionului, unde să se regăsească și un teren de mini-fotbal cu gazon sintetic.
Iar lucrurile bune merg mai departe: pe strada Pompierilor, între blocuri, e nevoie de un parc. Și asta va fi acolo. Iar pentru zona centrală, în fața Raiffeisen, zona pietonală va intra în reconstrucție: trotuare noi, iluminat public potrivit și un parc destinat locuitorilor orașului.
Energie ieftină, condiții civilizate pentru instituțiile publice
Prin finanțări europene, primarul Ion Prioteasa face în prezent demersurile necesare în vederea susținerii implementării unui proiect care să includă pompe de căldură incluse într-un program de eficiență energetică, în vederea asigurării unor costuri mici pentru căldura de la sediul administrației locale, cât și de la Școala Generală „Nicolae Coculescu”.
Drumuri asfaltate – infrastructură de calitate
Există proiecte în sensul asfaltării drumurilor județene care traversează orașul Scornicești. Este vorba de rețeaua formată din DJ 703C Potcoava-Poboru, DJ 657D Potcoava-Bircii-Negreni, cât și în zona Șuica-Teiuș.
Lungimea acestor artere care presupun un proiect privind conectarea nodurilor secundare și terțioare e de peste 22 de kilometri. Practic, pentru prima oară, infrastructura Scorniceștiului este conectată la ceea ce ar trebui să aibă România: o rețea sigură de drumuri.
Cu sprijin de la guvern, alte drumuri asfaltate
Nu mai puțin de 1,3 kilometri de drum va fi asfaltat în următoarea perioadă în Scornicești. Aici e vorba de fonduri guvernamentale alocate prin Ordinanța 28. Banii vor merge pentru DC 62 – Giurgiului și DC 68 – Strada Complexului din Negreni.
E nevoie ca toți locuitorii din Scornicești să beneficieze de acces la o infrastructură modernă de drumuri accesibile, care să definească precis calitatea de cetățean al unei localități urbane.
Apă și canalizare, investiții continue în Scornicești
Dezvoltarea rețelei de apă și cea de canalizare este mai mult decât o prioritate pentru agenda primarului Ion Prioteasa. Prin Compania de Apă Olt se urmărește extinderea rețelei de apă, cât și cea de canalizare, în Piscani, Jitaru, Mărgineni, Bircii, Chițeasca, Teiuș și Mogoșești. E vorba de 20 de kilometri de apă, rețea nouă, cât și de 20 de kilometri de canalizare.
Un mediu curat, un mediu sănătos, se asigură prin rețele publice dezvoltate și susținute în sensul arătat mai sus…