Suntem în fața unei tentative de subminări a inteligenței și dreptului de proprietate. Autorul, nimeni altul decât cel care va deveni fostul primar al Balșului, Mădălin Ady. Personajul, candidat pentru un nou mandat, le promite bălșenilor și ceea ce este imposibil. O face nonșalant, fără nicio urmă de respect pentru inteligența acestora, dar și pentru principiile fundamentale ale dreptului de proprietate. Aici, lucrăm cu broșura clientului, unde se promite «reabilitarea și modernizarea stadionului orășenesc». Imposibil! Iată pentru ce…
Obiectivul respectiv, nu este în proprietatea primăriei. Toate documentele de care primarul are cunoștință de cauză (!) sunt favorabile titularului oficial de drept: SMR SA Balș. Aspect ignorat de edil, pentru că acesta privește proprietatea ca pe un moft, și în acest sens invităm cititorii de bună-credință să ia act de ceea ce scria, pe 9 iulie 2020, Ziarul de Olt, sub titlul:
Iată dovada că Mădălin Ady duce în eroare bălșeanul, cu promisiunile sale fără acoperire:
„Stadionul din Balș, o altă poveste unde primăria vrea ce nu îi aparține…
Schema de lucru a fost devoalată în cele două spețe. Practic, procedeul de lucru este deja cunoscut. Avem un proprietar legitim – SMR Balș, al cărui drept este ignorat de autoritatea publică locală, iar pe acest fond, din aproape în aproape, se încearcă deposedarea titularului prin, deja ați ghicit, inventarul bunurilor, girat prin consiliul local, schemă dovedită, dar cumplit de excentrică față de realitate și legalitate.
Stadionul din Balș, parte a proprietăților deținute de SMR S.A. Construcție realizată de companie în 1973. Sunt documente în acest sens, parte a planului de dezvoltare din acea perioadă. Prin schimbarea regimului, în 1990, prin înființarea societăților comerciale, se face o primă evaluare patrimonială. Aici se consfințește titularul dreptului pe obiectivul denumit „Stadion”.
Niciodată UAT Balș nu a manifestat, măcar sub forma unei scrisori de intenție, drept de proprietate asupra stadionului. Vorbim de o suprafață de peste 26 de mii metri pătrați, împrejmuită cu beton, tribune – 1.000 de locuri în picioare. Mai mult, pentru stadion, SMR S.A. plătește impozite la Primăria Balș, iar recunoașterea debitului, includerea în lista de debitori, este o dovadă în sensul proprietarului de drept. Însă, lucrurile sunt mult mai clare: Avem o sentință civilă din 1996, prin care stadionul din Balș este consfințit ca proprietate a SMR. Pe parcurs, din documentele analizate, undeva apare și un contract de închiriere între UAT Balș – chiriaș, și SMR. E clar pentru toată lumea. Numai că, fabrica de documente penale, numită Consiliul Local Balș, intră din nou la producția de serie a actelor false, necesare să servească o cauză patrimonială ilicită.
Așa se face că în pofida tuturor documentelor ce dovedesc evidența, a titlului de proprietate, se merge mai departe, în încercarea de a deposeda o entitate juridică de un drept care îi aparține indubitabil. Se folosește aceeași schemă, printr-o hotărâre de consiliu local, 47, din august 2018, unde, nu trebuie să fii expert ca să îți dai seama că în spatele unor înscrisuri dubioase și a unor mențiuni puerile, se ascunde intenția vădită de a deposeda SMR Balș de un drept legitim. Practic, un concurs infracțional de fals, uz de fals, înșelăciune. Însă, dovedirea acestora e treaba Parchetului competent, a Direcției Naționale Anticorupție… O situație unde, într-o țară normală, așa ceva se numește hoție la drumul mare! Nu poate fi ignoranță sau neștiință, atât timp cât proprietatea bunului a fost dovedită succesiv prin o serie de înscrisuri. Să creezi o confuzie, tocmai pentru a evita efectul legii, e tot de domeniul legii penale… De aici încolo rămâne ca cei în drept să acționeze!”
N.A.
Cu asemenea practici, un astfel de primar trebuie trimis acasă! Ceea ce se va și întâmpla pe 27 septembrie 2020. Majoritatea de bună-credință nu mai poate fi mințită. Schimbarea a început…