Acasă Administrație 4 ani de mandat. Emil Moţ vine în faţa slătinenilor cu realizări

4 ani de mandat. Emil Moţ vine în faţa slătinenilor cu realizări

206

La finalul primului mandat în fruntea Primăriei Slatina, primarul Emil Moţ vine în faţa opiniei publice cu un raport de activitate. Ca la carte. Cu o prezentare detaliată a proiectelor propuse, implementate şi cele care urmează. După patru ani de mandat… şi câteva luni, datorită prelungirii mandatelor aleşilor locali, în contextul pandemiei de coronavirus, Emil Moţ a prezentat joi, 24 septembrie a.c., în cadrul unui brifing, raportul de activitate 2016-2020.

Infrastructură. Străzi, parcări, reabilitare blocuri…
La capitolul infrastructură, edilul-şef al Slatinei a prezentat cele 47 de proiecte de reabilitare, care includ străzi şi trotuare – 230.000 mp suprafaţă carosabil şi 40.000 mp suprafaţă trotuare.
Varianta Oituz se află în plin proces de reabilitare. Lucrările au început cu strada Piteşti şi se vor termina cu strada Oituz.
În Slatina au fost realizate 904 noi locuri de parcare. De asemenea, se are în vedere construirea unei parcără cu trei niveluri pe Aleea Muncii, cu 153 de locuri de parcare.
Au fost anvelopate 103 blocuri, iar anveloparea va continua pentru alte 18 blocuri.
Din totalul de 58 de lifturi noi prevăzute într-un amplu proiect de modernizare a elevatoarelor, 18 au fost date în funcţiune şi 8 se află în faza de montare.
În Slatina au fost montate 206 containere îngropate pentru colectarea gunoiului.
Oraşul are 167 de camere de supraveghere la care s-au adăugat 13 noi camere.
15 străzi din slatina beneficiază de sistem nou de aze naturale.

Slatina, oraş inteligent
La acest capitol, pe agenda priamrului se află proiecte referitoare la iluminatul inteligent, autobuze electrice, sitem electronic de informatizare a cetăţenilor, sitem integrat de plată a serviciilor comunitare, puncte de acces wi-fi, staţii electrice de încărcare.

Oraş verde
Au fost construite parcuri noi, unele reabilitate şi modernizate. Au fost montate peste 2000 de coşuri de gunoi şi tot atâtea bănci. 46 de locuri de joacă reabilitate.
Cel mai mare proiect verde al Slatinei este parculTineretului, de la fosta unitate militară.
Noua esplanadă a Slatinei va fi gata înainte de termen, şi anume la sfârşitul lunii octombrie.
Va fi amenajată baza sportivă „Dumitru Dobrescu” din cartierul Progresul.

De asemenea, investiţii s-au făcut şi în sport, prin înfiinţarea unei echipe de fotbal. În educaţie, administraţia a invetit într-o sală de sport nouă, la Scoala 7 – „Vlaicu Vodă” şi va reabilita corpul central de la Liceul Economic.

În perioada stării de urgenţă, Primăria Slatina a oferit, timp de 6 săptămâni kit-uri formate din mănuşi de protecţie, măşti. De asemenea, au fost montate şi dispensere la scările de bloc. Medicii de familie au primit şi ei kit-uri de protecţie împotriva noului coronavirus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.