Acasă Administrație 2015, anul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina

2015, anul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina

371

Primul proiect major din istoria Consiliului Judeţean Olt se va desfăşura în 2015. Vizat: Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. După mai bine de aproape trei decenii, în care, la spital, s-au cârpit elementele de infrastructură şi suprastructură existente încă de la inaugurarea stabilimentului, 2015 vizează, în execuţie, prin reabilitări complete, principalele structuri medicale ale unităţii.

Neonatologie şi Pediatrie, la standarde europene

Contractul privind lucrările de modernizare şi de recompartimentare de pe secţiile de Neonatologie şi Pediatrie se află în procedură de atribuire. Practic, vor fi vizate etajele trei şi patru, respectiv, şapte şi opt, ale celor două secţii aflate în incinta de tip bloc turn, situată în carul spitalului.

Este prima lucrare complexă realizată de la darea în folosinţă a acestui spaţiu, undeva după 1980. Investiţia este estimată să dureze doi ani, iar în cadrul ei vor fi efectuate şi lucrări de dotare cu aparatură şi tehnologie medicală de standarde europene.

Mai mult decât atât, secţia de Neuropsihiatrie Infantilă, aflată în prezent în incinta imobilului de pe strada Drăgăneşti, va fi adusă în acest corp de clădire pentru a se obţine un sistem integrat complet, destinat micuţilor pacienţi…

Rezonanţă Magnetică Nucleară (RMN) la Slatina

Urmare a unei aprobări obţinute de la Ministerul Sănătăţii, constând şi în susţinere financiară, în parteneriat cu instituţia Consiliului Judeţean Olt, spitalul din Slatina va fi dotat cu tehnologie care să permită realizarea investigaţiei tip Rezonanţă Magnetică Nucleară (RMN).

RMN presupune înaltă performanţă, procedură minim invazivă, fără traumă, fără radiere, pe baza unui câmp magnetic de mare intensitate şi radiofrecvenţă ce conduce la obţinerea unor imagini de tip multiplan, destinate observării leziunilor, cu mare precizie. Pacienţii cu afecţiuni ale sistemului nervos, muscular, osos, respirator, genital şi circulator, vor fi beneficiarii acestei investigaţii.

Până acum, astfel de intervenţii se făceau în spaţiul extern, costurile fiind suportate de pacient, Casa de Sănătate şi spitalul în cauză… Mai mult, prin includerea acestor proceduri medicale, vor fi asigurate standarde medicale, comparabile cu cele întâlnite în prezent acolo unde sunt centre universitare.

Blocul central intră în reparaţii capitale

Printr-o finanţare duplex, asigurată de Ministrul Sănătăţii, cât şi de Consiliul Judeţean Olt, Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina demarează tot în 2015 proiectul reabilitării totale a corpului central. Acesta va fi restructurat, relocat la reţele noi de suprastructură, semnalistică individuală pentru fiecare pacient, reţele de aer, în vederea obţinerii unor performanţe hoteliere, cât şi în privinţa dotării în pas cu tehnologia medicală europeană.

Şi aici, ca şi în blocul Materno-Infantil, este prima oară când se intervine într-o operaţiune totală de refacere structurală a spaţiilor medicale. Valoarea investiţiei, incluzând şi cofinanţarea asigurată de Consiliul Judeţean Olt, este în jurul sumei de o sută de miliarde lei vechi. Cam 10% din bugetul anual al Slatinei, resurse alocate, majoritar, din zona ministerului de resort. Practic, investiţiile inaugurate la sfârşitul lui 2014, în zona Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU), continuă în aceeaşi notă, cu aceeaşi opţiune îndreptată spre calitate şi un act medical de condiţie superioară…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.