Acasă Administrație Proiecte pentru Dezvoltare Urbană la Slatina

Proiecte pentru Dezvoltare Urbană la Slatina

400

Un oraş modern, cum este Slatina, trece prin schimbări, se transformă şi se adaptează necesităţilor actuale ale locuitorilor, astfel încât să aibă un nivel ridicat de accesibilitate şi un aspect urban plăcut. În toată această transformare, SC Dezvoltare Urbană Slatina are un aport substanţial. După perioada de iarnă, care nu a dat bătăi de cap, datorită implicării echipelor de deszăpezire ale societăţii, vine una dintre cele mai frumoase perioade ale anului: primăvara. Pentru acest anotimp al schimbării, al reînnoirii, SC Dezvoltare Urbană Slatina vine cu proiecte edilitare inedite.
Cum cei mai mulţi oameni locuiesc în oraşe, aceştia au nevoie de o urbe sănătoasă, frumoasă, în ton cu un mediu curat, iar imaginea unui oraş curat şi frumos, iubit de locuitorii săi, ajută la formarea eticii ecologice a rezidenţilor. În acest proces local joacă un rol important societatea înfiinţată de primărie, anul trecut.
SC Dezvoltare Urbană Slatina, societate de utilitate publică, aflată sub autoritatea tutelară a Primăriei municipiului Slatina, care are delegată activitatea de amenajare şi întreţinere a spaţiilor verzi, execută, în această perioadă, diverse lucrări de amenajare şi întreţinere a spaţiilor verzi din municipiu. Ca în fiecare an, la început de primăvară, municipalitatea organizează, împreună cu societăţile din subordine, o amplă acţiune de înfrumuseţare a urbei. Natura renaşte, iar acest lucru trebuie să facă urbea să renască, iar aspectul general al orașului să devină acela pe care ni-l dorim cu toţi.

Fântana arteziană de la Gara Slatina, un nou aspect
Anul acesta, vine şi rândul fântânii de la gară, acolo unde există şi o zonă de odihnă, cu spaţiu verde şi băncuţe. Spaţiul, care va fi reamenajat şi căruia i se va reda strălucirea de altădată, poate fi o atracţie pentru călătorii care sunt nevoiţi să aştepte trenul. Zona va beneficia de atenţia profesionistă a societăţii, care se va ocupa de reamenajarea zonei, astfel încât beneficiarul, cetăţeanul, să aibă un spaţiu adecvat de relaxare.

Părculeţul Decebal
De ani buni, fiecare persoană, care aşteaptă autobuzul la staţia de la Poşta Mare sau trece prin acel loc, a oservat capul lui Decebal, o sculptură realizată la sfârşitul anilor ’60. Şi tot acolo, există şi un părculeţ. O oază de frumos şi în care nici nu auzi sunetul maşinilor care trec pe strada Libertăţii. DUS are în plan, pentru această primăvară, amenajarea acestui părculeţ destul de util celor care locuiesc în zonă şi nu numai.

Bulevardele primăverii
Bulevarde şi străzi importante din Slatina, precum Libertăţii, Primăverii, Nicolae Titulescu sau Alexandru Ioan Cuza, vor beneficia, în perioada imediat următoare, de o cosmetizare în ton cu anotimpul. Astfel, în zonele amintite se va lucra la spaţiile verzi, se vor planta flori, se va înlocui mobilierul stradal afectat, se vor înlocui coşurile de gunoi cu unele noi, se vor îngriji copacii. Aceste acţiuni au drept scop ecologizarea zonelor enumerate, înfrumuseţarea locuri demne pentru un oraş curat şi verde, aşa cum devine municipiul Slatina, pentru locuitorii săi şi pentru cei care descoperă potenţialul turistic al unui oraş de şes.

Pergola de la BCR, atracţia Slatinei
Pergola sau tunelul, cum îi spun slătinenii construcţiei din părculeţul de la BCR, se numără printre primele atracţii ale slătinenilor. Inaugurată la 1 decembrie 2017, pergola se află deja în sute de poze, realizate de cetăţenii care trec pe sub ea şi imortalizează momentul. Vor avea de imortalizat mult mai multe momente frumoase în perioada care urmează. Aşa cum promiteau reprezentanţii DUS, în această primăvară, tunelul va fi împodobit cu o floare de o frumuseţe aparte şi un miros aidoma: Mâna Maicii Domnului. Mare parte a părculeţului a fost realizată până la începutul ultimei luni a anului 2017, dar lucrurile nu se opresc aici. Zona va fi una plină de culoare şi frumos.
Amenajarea părculeţului va pune în evidenţă potenţialul natural al zonei care permite existenţa unui parc bine organizat, pentru care s-a venit cu soluţii arhitectonice originale care să se integreze în ansamblul urban existent.

Pentru un oraş mai frumos şi curat, cetăţenii municipiului Slatina au câteva sarcini cetăţeneşti de urmat, cum ar fi: să nu distrugă spaţiile verzi amenajate, să nu smulgă florile din parcuri, scuaruri, precum şi să nu vandalizeze mobilerul stradal, respectiv coşuri de gunoi, bănci.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.