Acasă Actualitate Poliţiştii au descins la un bărbat din Cîrlogani. Ce comercializa acesta…

Poliţiştii au descins la un bărbat din Cîrlogani. Ce comercializa acesta…

295

La data de 15 martie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, care au efectuat o percheziție domiciliară, în urma căreia a fost identificat un detector de metale. „Poliţiştii s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că pe un site, pe care sunt oferite spre comercializare diverse produse, este postat un anunț prin care o persoană oferă spre vânzare un detector de metale. Din verificările efectuate de către polițiști, a rezultat faptul că acesta nu este autorizat de organele de poliție pentru a vinde astfel de obiecte. În urma percheziției, detectorul de metale a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor.”, se arată în comunicatul de presă.
Pe această speţă se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „comercializarea detectoarelor de metale fără autorizație ”, pentru încălcarea prevederilor Ordonanței nr. 43/2000 privind protecția patrimoniului arheologic și declararea unor situri arheologice ca zone de interes național.
„Reamintim cetățenilor faptul că persoanele fizice și juridice care dețin și/sau comercializează detectoare de metale sunt obligate să obțină, în prealabil, autorizația inspectoratului de poliție al județului, respectiv a Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, în a căror rază teritorială își au domiciliul/sediul, și să se înregistreze la aceste autorități.”, mai spun poliţiştii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.