Acasă Actualitate „Dezvoltare Urbană Slatina” aduce primăvara pe străzile municipiului reşedinţă de judeţ

„Dezvoltare Urbană Slatina” aduce primăvara pe străzile municipiului reşedinţă de judeţ

350

În anul 2017, Consiliul Local al municipiului Slatina a luat decizia înfiinţării unei societăţi comerciale, care să aibă grijă de spaţiile verzi ale Slatinei. La scurt timp după această decizie, SC Dezvoltare Urbană Slatina s-a pus pe treabă şi a readus la viaţă un parc, fiind primul proiect de anvergură al societăţii nou înfiinţate. Pentru anul în curs, SC Dezvoltare Urbană Slatina are multe proiecte pe care vrea să le implementeze. Unul dintre acestea face referire la înfrumuseţarea spaţiilor verzi la început de primăvară.

Primăvara începe la Slatina
Dezvoltare Urbană Slatina s-a implicat, încă din primele zile, în proiecte de înfrumuseţare a municipiului Slatina. Totul a început cu reamenajarea Parcului Piteşti, reamenajarea zonei din jurul Monumentului Ecaterina Teodoroiu şi reamenajarea părculeţului de la BCR.
Din această primăvară, Slatina începe să prindă culoare, după o perioadă în care au încercat câţiva fulgi să se prindă de asfalt, ori soarele a dat speranţe de un alt anotimp în plină iarnă.
Slatina va fi plină de flori, de flori frumoase, produse, în proporţie de 80% în propriile sere ale SC Dezvoltare Urbană Slatina, de pe strada Tudor Vladimirescu.
Cu un personal calificat, firma se bucură de profesionalismul angajaţilor, care planteză diverse seminţe din care ies florile care colorează plăcut municipiul reşedinţă de jude. Un obiectiv clar, trasat la înfiinţarea societăţii a fost acela al reducerii costurilor cu întreţinerea spaţiilor verzi, a seminţelor sau a activităţilor specifice. Astfel, s-a început cu ceea ce era firesc. Societatea reuşeşte, în propria regie să asigure buna creştere şi dezvoltare a multor plante care vor deveni decoruri plăcute pentru fiecare cetăţean care le va vedea.
Dezvoltare Urbană Slatina a reuşit, în ultima perioadă, să aibă peste 40.000 de plante obţinute în serele proprii. Prin acest fapt, angajaţii societăţi îşi propun să creeze o ciclicitate şi astfel să fie asigurate peste 80% din plantele care vor fi puse în oraş, în rondurile din oraş, în parcuri sau pe principalele bulevarde. Specialiştii societăţii au plantat deja toţi bulbii de lalele, zambile, narcise, panseluţele, iar când vermea se va încălzi, toate aceste flori, unele dintre ele cu un parfum feeric, vor face un deliciu vizual, urmând ca, după luna mai, societatea să planteze florile care nu mai sunt specifice primăverii.
Ceea ce e mai puţin cunoscut e faptul că toate florile sunt crescute respectând toate normele procedurale în vigoare, cum ar fi respectarea temperaturii în care sunt crescute, soluţiile cu care sunt date la înrădăcinare, de creştere şi înflorire.
Având un management bine pus la punct şi un plan corect de cheltuire a bugetului administrat, Dezvoltare Urbană Slatina reuşeşte, lună de lună, să facă economii considerabile, aproape 200.000 lei, bani care sunt destinaţi unor alte proiecte pentru spaţiile verzi, care ajută la dezvoltarea oraşului. Primăria municipiului alocă, lunar, un buget de 600.000 lei, pentru spaţiile verzi, însă sunt cheltuiţi doar 400.000 lei. Dezvoltare Urbană Slatina se numără printre puţinele instituţii care au un management construit şi pe economisire.

Pergola mult-aşteptată
Mulţi cetăţeni trec pe sub pergola inaugurată la 1 decembrie 2017, pentru a-şi face poze, în special seara, când este luminată de o instalaţie, care dă impresia unei bolte celeste pline cu stele. Din primăvara acestui an, lucrurile vor sta altfel. Aspectul pergolei va căpăta haine de poveste. Astfel, nu mai este o surpriză din partea SC Dezvoltare Urbană Slatina că zona parcului de la BCR va înflori, la propriu, iar pergola va fi acoperită de o plantă iubită de mulţi oameni: „Mâna Maicii Domnului”. Publicaţia de faţă s-a numărat printre primele care v-a răspuns la curiozitatea care măcina opinia publică, referitor la ce plantă va orna pergola. Doar primăvara va trebui să îşi intre, cu adevărat, în drepturi pentru ca astfel, fiecare dintre dumneavoastră să se bucure de simfonia celui mai colorat anotimp al anului, anotimpul înfloririi, anotimpul reînverzirii naturi, anotimpul care readuce păsările călătoare şi care aduce nu numai căldură în sufletele noastre, ci şi în urbea care anul acesta a împlinit 650 de ani de atestare documentară.
Iată ce scriam, acum câteva luni, despre construirea noii pergole, care va fi un adevărat festin vizual:
„În toamna anului 2017, SC Dezvoltare Urbană Slatina s-a axat pe derularea lucrărilor de reamenajare a parcului situat în zona BCR, vizavi de statuia ridicată în cinstea domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Societatea a construit o pergolă asemănătoare cu un tunel, având o lungime de peste 150 de metri și care, în cele din urmă, va fi „îmbrăcată” cu foarte multe flori și plante agățătoare printre care și «Mâna Maicii Domnului». Mai mult, conform reprezentanților de la Dezvoltare Urbană Slatina, societate aflată în subordinea Consiliului Local Slatina, în aceeași zonă se va înlocui și mobilierul urban, prin amplasarea de băncuțe și coșuri de gunoi, vor fi montați stâlpi noi de iluminat, vor apărea pomișori și numeroase aranjamente florale, toate într-un decor de vis, pe un „covor” verde dat de gazonul ce va fi întreținut de un sistem de irigare prin aspersoare. «Parcul din zona BCR avea nevoie de o nouă înfățișare, iar Slatina merită să aibă o față nouă. Prin urmare, echipa a venit cu un set de idei, ne-am consultat și în cele din urmă am făcut un proiect pe care l-am pus în practică. În momentul de față putem spune că suntem în grafic, timpul ne-a fost favorabil, iar lucrările s-au desfășurat conform programului asumat. Pergola este aproape gata, zilele următoare ne ocupăm de mobilierul urban, pregătim și pomișorii, aleea este și ea în proces avansat de finalizare, astfel încât, dacă vremea va ține cu noi, să putem fi gata în aproximativ două săptămâni», declara, la acea vreme, Alexandru Berechet, purtătorul de cuvânt al SC Dezvoltare Urbană Slatina.”.

SC Dezvoltare Urbană Slatina SRL are ca domeniu principal de activitate desfășuarea activităţilor ce țin de întreţinere peisagistică a municipiului reședință de județ, iar ca activităţi secundare toate activităţile necesare pentru realizarea obiectului privind întreţinerea, dezvoltarea şi amenajarea parcurilor, a spaţiilor verzi, a locurilor de joacă, a fântânilor arteziene şi pentru dezvoltarea urbană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.