Acasă Editorial Cum iese președintele Știrbu din alegerile locale?

Cum iese președintele Știrbu din alegerile locale?

146

Spun prietenii și neprietenii deputatului Gigel Știrbu, pe o singură voce: „i-a ieșit!”. Atunci când trag linii subiective, de la caz la caz, sub rezultatul alegerilor locale din 9 iunie, raportându-se la organizația Olt a Partidului Național Liberal condusă de acesta.
Dar, până la „i-a ieșit…” a fost o perioadă de aproape un an de asumare a unor decizii radicale. Cu litera „r” începe și… riscante.
O primă decizie, luată în contextul unei stări de așteptare a conducerii PNL Olt din vara lui 2023 a fost implicarea sa în numirea lui Mario De Mezzo prefect la Olt.
Peste voința lui Liviu Voiculescu, Paul Stănescu și a altora.
Cu susținerea lui Nicolae Ciucă, cu acordul lui Marcel Ciolacu.
Ulterior, cu un simț al măsurii greu de definit, cu o răbdare rar întâlnită în politica Oltului unde se vrea repede totul, a așteptat, într-un joc al nervilor deconspirarea grupului opozabil din interior.

Așa a demisionat, pentru a pleca la PSD, Liviu Voiculescu și alți demnitari locali din vechiul proiect liberal de la Olt. Nu a comentat nimic în spațiul public pe seama transferurilor celor ce alegeau oportunist, pragmatic sau din solidaritate cu interesele lui Voiculescu.
A intrat în alegerile locale cu șapte primari, cu o miză uriașă la Slatina, Drăgănești-Olt și în câteva localități rurale dominate hegemonic de PSD. A ieșit cu 14 primari, între care se află și perla coroanei, Slatina. Iar, aici, alături de Marian Vasile, a lăsat ca parcursul de campanie a lui De Mezzo să fie oarecum independent de partid, dar bine ancorat în cadrul aceluiași interes. Ciudat, nu?
Cei ce așteptau, în interior, dar și în exterior mazilirea președintelui PNL Olt după „locale” rămân cu o lungă așteptare…
Când câștigi o capitală de județ, de la PSD, în marele fief social-democrat din sudul României, astfel de probleme nu își mai au rostul…

Chiar dacă se încearcă lansarea ideii că Mario De Mezzo ar fi marele câștigător al alegerilor locale de la Olt, fără a lăsa adevărul să strice o știre bună, o singură întrebare vine să fie pusă:
Fără implicarea lui Știrbu, de la schimbarea prefectului la Olt, de anul trecut din august, fără libertatea de mișcare dată echipei de la Slatina, cine ar fi câștigat astăzi Primăria municipiului Slatina?
Doar o întrebare care nu ia cu nimic din meritul învingătorului…

1 COMENTARIU

  1. Sunt de laudat amandoi,,pretinii,, pentru rezultatul(ele) obtinut!
    Sa castigi fotoliul de edil al mun. Slatina, in aceste timpuri, este aproape imposibil …dar posibil!
    Ramane de vazut care dintre cei doi v-a reusi sa castige,,balanta,, numita Marian Vasile!
    Acela va fi adevaratul invingator!
    De pe acum , dau un pronostic ; tineretea va invinge!
    Mult succes tuturor! Si…MULTA INTELEPCIUNE PE VIITOR!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.