Acasă Actualitate USR are un nou președinte: Elena Lasconi

USR are un nou președinte: Elena Lasconi

25

Elena Lasconi, primarul orașului Câmpulung Muscel, a fost aleasă miercuri, 26 iunie, noua președintă a USR. Din cei 25.607 membri cu drept de vot, au votat 11.333 de persoane. Elena Lasconi a obținut 7.701 voturi (68,14%), Cristian Seidler a obținut 1.873 de voturi (16,57%), Radu Hossu a fost votat de 1.471 de membri USR (12,54%), iar Gabriel Filip a obținut 310 voturi (2,74%). Au fost 32 de voturi nule (0,28%).
În conferința de presă susținută la sediul partidului după finalizarea votului intern, noua președintă a USR, Elena Lasconi, le-a mulțumit colegilor săi pentru încrederea arătată prin vot. „De astăzi, începe reconstrucția USR. Asta înseamnă că vom lucra mai uniți și cu mai multă determinare ca niciodată. Anul acesta, e în joc pierderea democrației din România”, a declarat Elena Lasconi.
În opinia Elenei Lasconi, „concentrarea puterii în mâinile unor partide îmbătrânite în rele, care mimează consultarea cetățenilor o dată la patru ani, le oferă românilor numai dispreț, incompetență și furt din buzunarele celor de bună-credință, care muncesc cinstit. Asta a condus la o situație foarte precară a societății românești și la slăbirea statului român”. „La Câmpulung, în prima capitală a Țării Românești, am dovedit că pot să creez punți între oameni și că pot să reunific oamenii în jurul unor valori ca respectul, munca și eficiența în reconstruirea societății. Asta voi face și în USR. Așa cum la primărie, după ce o câștigi cu majoritate, devii primarul tuturor și ai grijă de fiecare om al acelui oraș, așa voi face și în USR. Suntem o echipă, iar eu toată viața am lucrat în echipă”, a adăugat noua președintă a USR.
Elena Lasconi crede că nu e întâmplător că a câștigat aceste alegeri azi, de Ziua Drapelului: „Sunt mândră că sunt româncă. Eu sărbătoresc prin fapte Ziua Drapelului în fiecare zi. Și sper ca în seara asta să fluturăm drapelul în Piața Universității, la Timișoara, la Iași, la Câmpulung, la Satu Mare și în România de dincolo de granițe și să ne bucurăm împreună de calificarea naționalei României la Campionatul European”.
Elena Lasconi este de profesie economist cu o carieră de 25 de ani în televiziune. Din 2020, este primarul USR al municipiului Câmpulung Muscel, funcție în care a fost realeasă în 2024. În primul său mandat a început proiecte de peste 400 de milioane de lei – bugetul orașului pe 40 de ani. A obținut peste 100 de milioane de lei din PNRR pentru proiecte de dezvoltare în Câmpulung. A finalizat construirea unei secții noi de oncologie a Spitalului Municipal și a depus un proiect major de infrastructură pentru a obține fonduri europene pentru extinderea cu 40 km a rețelei de apă și canalizare, aproape jumătate din cât s-a făcut în 70 de ani. Elena Lasconi activează în filiala USR Câmpulung, fiind membră din 2019.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.