Acasă Actualitate 26 iunie 2024 – Ziua Drapelului Național. Se împlinesc 175 de...

26 iunie 2024 – Ziua Drapelului Național. Se împlinesc 175 de ani de când tricolorul a devenit oficial drapelul național al României

134

Astăzi, 26 iunie 2024, sărbătorim Ziua Drapelului Național. Se împlinesc, astfel, 175 de ani de când tricolorul roșu-galben-albastru a devenit oficial drapelul național al României.

Deputatul Gigel Știrbu: „Astăzi, rememorăm cu recunoștință sacrificiile a milioane de români care au murit pentru cele trei culori, simbol al unității și independenței naționale.
La mulți ani, români, cu speranța că drapelul nostru național va continua să fluture cu demnitate și mândrie, reprezentând unitatea și spiritul puternic al poporului român!

Această zi specială a fost instituită prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998, pentru a comemora adoptarea tricolorului în timpul Revoluției de la 1848, un moment simbolic care a însemnat unitate și luptă pentru libertate. De-a lungul secolelor, românii s-au identificat cu cele trei culori ale drapelului, prezente în blazoanele și stindardele domnitorilor medievali. Încă din vremea lui Ștefan cel Mare și Mihai Viteazul, tricolorul a fost prezent pe steagurile și stindardele țării. Istoria oficială a Tricolorului începe în 1834, într-o perioadă de dezvoltare economică și afirmare a conștiinței naționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.