Acasă Actualitate 310 milioane de euro, bani europeni pentru modernizarea fermelor

310 milioane de euro, bani europeni pentru modernizarea fermelor

36

A fost lansată o nouă măsură de sprijin pentru modernizarea fermelor, folosind fonduri europene disponibile în PNDR. Fermierii pot beneficia de peste 310 milioane de euro pentru achiziția de utilaje și mașini agricole.

Proiectele pot fi depuse în perioada 25 iunie 2024, ora 9:00 – 24 septembrie 2024, ora 16:00, iar bugetul disponibil are următoarea alocare:
– 198.000.000 euro pentru achiziția de utilaje agricole de către fermierii care își desfășoară activitatea în sectorul vegetal, având în vedere nevoia acestora de a se adapta permanent la modificările tehnologice;
– 61.000.000 euro pentru achiziția de mașini și utilaje de către cultivatorii de sfeclă de zahăr, pentru a sprijini acest sector care a trecut prin mari dificultăți și care în prezent este în plină dezvoltare;
– 51.515.188 euro pentru achiziția de utilaje agricole de către cooperativele fermierilor, pentru a le oferi formelor asociative ajutorul necesar să gestioneze mai bine recoltarea și valorificarea produselor obținute.

„Suntem alături de fermierii noștri și le oferim soluții pentru a scăpa de leasing-uri și credite, prin achiziționarea de tractoare și utilaje accesând fonduri europene. Modernizăm fermele și creștem producția românească”, a transmis ministrul Agriculturii, Florin Barbu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.