Acasă Actualitate Inspectorii de muncă Olt au verificat activitatea mai multor săli de jocuri...

Inspectorii de muncă Olt au verificat activitatea mai multor săli de jocuri de noroc și pariuri. Ce nereguli au fost găsite

40

Inspectorii de muncă Olt au verificat activitatea mai multor săli de jocuri de noroc și pariuri. Obiectivele campaniei au fost identificarea și verificarea agenţilor economici, eliminarea neconformităţilor constatate prin dispunerea de măsuri obligatorii pentru remedierea acestora şi aplicarea sancţiunilor contravenţionale corespunzătoare.
Au efectuat patru controale, în urma cărora s-au dispus cinci măsuri pentru remedierea deficiențelor constatate și a fost aplicată o amendă în valoare de 3.000 lei, unui angajator din localitatea Băbiciu, pentru nerespectarea prevederilor legale referitoare la evidenţa timpului de muncă şi supunerea controlului inspectorilor de muncă a acestei evidenţe.

„În perioada 29 mai – 01 iunie 2024, Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt a desfășurat Campania Națională pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale privind încheierea şi executarea contractelor individuale de muncă, de către angajatorii care desfăşoară activităţi în domeniul „Activităţi de jocuri de noroc şi pariuri” – cod CAEN 9200.
Obiectivele campaniei:
– Identificarea și verificarea agenţilor economici care activează în domeniul menţionat;
– Eliminarea neconformităţilor constatate prin dispunerea de măsuri obligatorii pentru remedierea acestora şi aplicarea sancţiunilor contravenţionale corespunzătoare;
– Creşterea gradului de conştientizare a angajatorilor şi a lucrătorilor în ceea ce priveşte necesitatea respectării prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă.
În perioada campaniei, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt au efectuat 4 controale, în urma cărora au fost dispuse 5 măsuri pentru remedierea deficiențelor constatate și a fost aplicată o amendă în valoare de 3.000 lei, unui angajator din localitatea Băbiciu, pentru nerespectarea prevederilor legale referitoare la evidenţa timpului de muncă şi supunerea controlului inspectorilor de muncă a acestei evidenţe.
Cele mai frecvente deficienţe constatate:
– Nerespectarea prevederilor legale referitoare la evidenţa timpului de muncă şi supunerea controlului inspectorilor de muncă a acestei evidenţe;
– Neînmânarea unui exemplar al contractului individual de muncă;
– Neplata drepturilor salariale la data înscrisă în contractul individual de muncă”
, se arată în comunicatul ITM Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.