Acasă Actualitate Evaziune fiscală cu deșeuri reciclabile. 3.000.000 de lei prejudiciu. 13 percheziții efectuate...

Evaziune fiscală cu deșeuri reciclabile. 3.000.000 de lei prejudiciu. 13 percheziții efectuate la sediile unor persoane juridice

57

13 percheziţii domiciliare, efectuate astăzi, 30 mai 2024, la sediile unor persoane juridice, de către procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt împreună cu polițiștii din cadrul S.I.C.E Olt, cu sprijinul luptătorilor S.A.S şi poliţiştilor din cadrul IPJ Olt, IPJ Ilfov, IPJ Teleorman şi DGPMB Poliţia Sectorului 3. Perchezițiile au fost efectuate pe raza județelor Olt, Dolj, Ilfov, Bucureşti, Teleorman şi Vâlcea în cadrul unui dosar penal care vizează săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, în domeniul deşeuri reciclabile. Din cercetările efectuate a rezultat că în perioada 2017-2023, reprezentanţii a şapte societăţi comerciale ar fi constituit un lanţ de fraudare a bugetului de stat prin înregistrarea unor operaţiuni fictive de achiziţii şi vânzări reciproce de deşeuri reciclabile. Prejudiciul estimat în cauză este de aproximativ 3.000.000 de lei.

„Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt împreună cu polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, IPJ Ilfov, IPJ Teleorman şi DGPMB Poliţia Sectorului 3 au efectuat în cursul zilei de azi, 30.05.2024, un număr de 13 percheziţii domiciliare la sediile unor persoane juridice, pe raza județelor Olt(5), Dolj(3), Ilfov(2), Bucureşti(1), Teleorman(1) şi Vâlcea(1) în cadrul unui dosar penal care vizează săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, în domeniul deşeuri reciclabile. În fapt, din cercetările efectuate în cauză a rezultat că în perioada 2017-2023, reprezentanţii a şapte societăţi comerciale ar fi constituit un lanţ de fraudare a bugetului de stat prin înregistrarea unor operaţiuni fictive de achiziţii şi vânzări reciproce de deşeuri reciclabile. Reprezentanţii societăţilor comerciale au justificat provenienţa deşeurilor reciclabile prin înregistrarea de achiziţii de la persoane fizice, însă fără ca acestea să predea efectiv vreo cantitate de deşeuri. Investigațiile vizează 4 persoane fizice şi şapte persoane juridice.
Prejudiciul estimat în cauză este de aproximativ 3.000.000 de lei. Raportat la actele procedurale efectuate în cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom oferi detalii suplimentare. Precizăm că aceste activităţi nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se arată în comunicatul Pachetului de pe lângă Tribunalul Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.