Acasă Actualitate Biblioteca „Virgil Carianopol” din Caracal, restaurată cu peste 10 de milioane de...

Biblioteca „Virgil Carianopol” din Caracal, restaurată cu peste 10 de milioane de lei, din fonduri europene

26

Iubitorii de carte au motiv de bucurie. Biblioteca „Virgil Carianopol” din municipiul Caracal a fost restaurată cu peste 10 de milioane de lei, din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Banii au fost folosiți pentru restaurarea, consolidarea, protecția și conservarea clădirii, amenajarea unui atelier și a unui birou de evidență, prelucrarea și dotarea colecției volumelor existente, dotări pentru expunerea și protectia patrimoniului cultural mobil și imobil, dotări interioare (instalații, echipamente și pentru asigurarea condițiilor de climatizare, siguranța la foc, antiefracție – specifice obiectivului), digitizarea obiectivului restaurat. 

Mai mult decât atât, Biblioteca „Virgil Carianopol” de o ludotecă, un atelier de conservare a cărții, o sală multimedia și de un spațiu multifuncțional acoperit pentru organizarea de evenimente.

„Acces la cultură pentru iubitorii de carte – Biblioteca „Virgil Carianopol” din municipiul Caracal restaurată prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Peste 10 de milioane de lei, din fonduri europene, au fost utilizați pentru:
– restaurarea, consolidarea, protecția și conservarea clădirii, încadrată ca monument istoric arhitectural de clasa B –„Casă”, în care funcționează Biblioteca „Virgil Carianopol”;
– amenajarea unui atelier și a unui birou de evidență;
– prelucrarea și dotarea colecției volumelor existente;
– dotări pentru expunerea și protectia patrimoniului cultural mobil și imobil;
– dotări interioare (instalații, echipamente și pentru asigurarea condițiilor de climatizare, siguranța la foc, antiefracție – specifice obiectivului);
– digitizarea obiectivului restaurat.
De asemenea, iubitorii de carte se pot bucura de o ludotecă, un atelier de conservare a cărții, o sală multimedia și de un spațiu multifuncțional acoperit, pentru organizarea de evenimente”, transmite Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.