Acasă Actualitate Gigel Știrbu: „Astăzi comemorăm 149 de ani de liberalism în istoria României”

Gigel Știrbu: „Astăzi comemorăm 149 de ani de liberalism în istoria României”

15

Vineri, 24 mai 2024, Partidul Național Liberal, sărbătorește 149 de ani de liberalism. Înființat la data 24 mai 1875 în Principatele Unite ale Moldovei și Țării Românești, este unul dintre principalele partide politice din România și totodată cea mai veche formațiune politică din țară precum și unul dintre cele mai vechi partide politice din Europa și din familia partidelor liberale europene.

Deputatul Gigel Știrbu, președintele PNL Olt: „Partidul Național Liberal a exercitat o influență semnificativă asupra peisajului politic și social românesc de-a lungul anilor, având un aport semnificativ la progresul țării și la conturarea unui viitor promițător pentru toți cetățenii. Astăzi, reflectăm cu recunoștință asupra eforturilor și sacrificiilor celor care au contribuit la istoria și identitatea partidului. În cadrul inițiativei legislative pe care am susținut-o, am reușit să conferim imobilului „Vila Florica”, cu valoare de patrimoniu cultural și deținut de familia Brătianu, statutul de Muzeu Național „Brătianu” în 2020. Acest muzeu reprezintă un spațiu important pentru înțelegerea și aprecierea contribuției remarcabile a familiei Brătianu la evoluția țării noastre.
În acest moment de celebrare, transmitem urări către Partidul Național Liberal, către toți colegii noștri liberali din țară. În spirit de unitate, să continuăm să colaborăm pentru a impulsiona progresul și a încuraja integrarea României în cadrul european. La mulți ani PNL!”

„Astăzi comemorăm 149 de ani de liberalism în istoria României, marcând o perioadă semnificativă de promovare a valorilor liberale în țară. În această zi de sărbătoare, aducem un tribut respectuos fondatorilor Partidului Național Liberal, personalități ale căror contribuții esențiale au jucat un rol important în evoluția și dezvoltarea țării noastre. Partidul Național Liberal a exercitat o influență semnificativă asupra peisajului politic și social românesc de-a lungul anilor, având un aport semnificativ la progresul țării și la conturarea unui viitor promițător pentru toți cetățenii. Astăzi, reflectăm cu recunoștință asupra eforturilor și sacrificiilor celor care au contribuit la istoria și identitatea partidului.
În cadrul inițiativei legislative pe care am susținut-o, am reușit să conferim imobilului „Vila Florica”, cu valoare de patrimoniu cultural și deținut de familia Brătianu, statutul de Muzeu Național „Brătianu” în 2020. Acest muzeu reprezintă un spațiu important pentru înțelegerea și aprecierea contribuției remarcabile a familiei Brătianu la evoluția țării noastre. Liderii liberali, de la Ion Brătianu la Mihail Kogălniceanu și alți reprezentanți ai liberalismului, au fost pilonii fondatori ai Partidului Național Liberal. Aceștia au fost inspirați de spiritul revoluționar al anului 1848 și de idealurile Unirii Principatelor, contribuind astfel la edificarea unei mișcări politice care a marcat durabil istoria României. Alți lideri notabili, printre care Dimitrie Studza, Eugeniu Carada, Vasile Lascăr, Spiru Haret, Ionel și Vintilă Brătianu, I.G. Duca, au luptat pentru construirea unei țări puternice, moderne și progresiste. Partidul Național Liberal rămâne un susținător ferm al valorilor fundamentale precum democrația, dreptatea, libertatea și egalitatea. Aceste valori au reprezentat stalpul de susținere al partidului, contribuind la progresul națiunii noastre și la modelarea unui viitor mai luminos pentru toți concetățenii săi.
În acest moment de celebrare, transmitem urări către Partidul Național Liberal, către toți colegii noștri liberali din țară. În spirit de unitate, să continuăm să colaborăm pentru a impulsiona progresul și a încuraja integrarea României în cadrul european. La mulți ani PNL!”, este mesajul deputatului Știrbu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.