Acasă Actualitate IPJ Olt: Activități informativ – preventive pe linia combaterii consumului de substanțe...

IPJ Olt: Activități informativ – preventive pe linia combaterii consumului de substanțe psihoactive în rândul minorilor și adolescenților, desfășurate în Parcul Tineretului, din municipiul Slatina

48

Duminică, 19 mai 2024, polițiștii Biroului Siguranță Școlară și Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, împreună cu reprezentați ai Centrului Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Craiova, Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului Olt și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt, au desfășurat activități informativ – preventive pe linia combaterii consumului de substanțe psihoactive în rândul minorilor și adolescenților, în municipiul Slatina.

„Activitățile au fost susținute cu ocazia organizării ediției a V-a a evenimentului public „Slatina City Run”, desfășurat în Parcul Tineretului, din municipiul Slatina, județul Olt. În cadrul activităților, polițiștii au informat persoanele prezente la eveniment cu privire la cauzele consumului de droguri, dar și despre consecințele negative pe care acestea le au asupra organismului. Pentru ca beneficiarii să poată aprofunda subiectele abordate, au fost distribuite materiale antivictimale și antiinfracționale. De asemenea, politiștii au informat persoanele cu care au interacționat, despre consecințele juridice ce decurg din săvârșirea de astfel de infracțiuni. Polițiștii le-au transmis participanților la discuții, în special adolescenților, instituțiile cărora le pot solicita ajutorul în situația în care devin victimele consumului de substanțe psihoactive. Totodată, persoanele prezente la eveniment au avut posibilitatea de a încerca ochelarii care distorsionează realitatea, inducând efectele consumului de alcool sau substanțe psihoactive, pentru a înțelege modul în care reacționează organismul în astfel de situații și la ce pericole sunt expuși atunci când consumă alcool sau substanțe psihoactive.”

„Sfaturi și recomandări ale polițiștilor privind prevenirea și combaterea consumului de substanțe interzise:

– Nu încerca consumul de droguri, cândva vei deveni în mod sigur dependent de ele!;

– Gândește-te de două ori înainte să accepți diferite propuneri cu privire la droguri!;

– Nu intra în relație cu plasatorii de droguri, indiferent cât de tentante sunt „atențiile” (doze gratuite, bani, obiecte, etc.)!;

– Dacă ai un prieten consumator de droguri nu îl ocoli și îndrumă-l să ceară sprijin familiei, medicului sau altor persoane care îl pot ajuta!.

Informarea cetățenilor cu privire la riscurile la care sunt expuși în anumite situații reprezintă o prioritate pentru polițiștii olteni, astfel că acest gen de activități vor continua și în perioada următoare”, transmite IPJ Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.