Acasă Eveniment „Săptămâna Școală în Siguranță” – Proiect desfășurat de polițiștii din cadrul Biroului...

„Săptămâna Școală în Siguranță” – Proiect desfășurat de polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară

44
Polițiștii Biroului Siguranță Școlară au desfășurat activități informativ-preventive în unități de învățământ din municipiul Slatina și orașele Scornicești și Piatra-Olt, în cadrul proiectului denumit „Săptămâna Școală în Siguranță” în zilele de 14-15 mai 2024.
S-a urmărit conștientizarea elevilor, a cadrelor didactice și a părinților cu privire la necesitatea adoptării unei atitudini pozitive în prevenirea violenței în mediul școlar și asigurarea unui climat educațional optim.

„În zilele de 14 și 15 mai 2024, polițiștii Biroului Siguranță Școlară au desfășurat activități informativ-preventive în unități de învățământ din municipiul Slatina și orașele Scornicești și Piatra-Olt, în cadrul proiectului denumit „Săptămâna Școală în Siguranță”. Proiectul a fost inițiat de către Direcția de Siguranță Școlară și se va desfășura în perioada 14-17 mai 2024. Prin intermediul acestor activități se urmărește conștientizarea elevilor, a cadrelor didactice și a părinților cu privire la necesitatea adoptării unei atitudini pozitive în prevenirea violenței în mediul școlar și asigurarea unui climat educațional optim. Polițiștii Biroului Siguranță Școlară și cei din structurile de ordine publică, împreună cu partenerii instituționali, vor desfășura activități preventive în unitățile de învățământ, astfel încât elevii să beneficieze de informațiile necesare dezvoltării unor comportamente corespunzătoare mediului școlar. În cadrul activităților vor fi abordate subiecte de importanță pentru siguranța școlară, precum prevenirea violenței în mediul școlar, faptele de bullying și cyberbullying, infracțiunile de criminalitate informatică, consumul și traficul de droguri printre elevi, precum și infracțiunile la viața sexuală și violarea vieții private”, transmite IPJ Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.