Acasă Actualitate Meci dedicat memoriei marelui om de fotbal ”Jane” NIȚULESCU, organizat pe Stadionul...

Meci dedicat memoriei marelui om de fotbal ”Jane” NIȚULESCU, organizat pe Stadionul din Caracal

79
Duminică, 12 mai 2024, pe stadionul din Caracal a fost organizat un meci demonstrativ între echipa de fotbal a Parlamentului României și echipa Universitatea Craiova – MAXIMA. La propunerea deputatului Adrian Chesnoiu, ca stadionul din Caracal să poarte numele marelui om de fotbal și conducător al Universității Craiova, “Nea Jane” Nițulescu, primarul municipiului Caracal, Ion Doldurea, a discutat cu consilierii locali, iar inițiativa s-a concretizat, devenind realitate.
Aprobată în Consiliul Local al Municipiului Caracal, inițiativa s-a concretizat astăzi când, cei peste 5000 de persoane – suporteri și fotbaliști, i-au adus un omagiu în locul unde s-a simțit împlinit profesional: terenul de fotbal”, a transmis deputatul Chesnoiu.
Legende ale Craiovei Maxima precum Silviu Lung, Emil Săndoi, Nicolae Negrilă, Aurel Beldeanu, Nae Ungureanu, Costică Donose, Rodion Cămătaru, Sorin Cârțu, Constantin Mitriță, Silvian Cristescu, Daniel Mogoșeanu, Marian Calafeteanu sau Constantin Mincă au îmbrăcat echipamentul pentru a readuce entuziasmul și buna dispoziție pe teren.

„Am încheiat săptămâna în tribunele Stadionului din Caracal, alături de cei peste 5000 de iubitori ai sportului rege, cu ocazia unui meci demonstrativ între echipa de fotbal a Parlamentului României și echipa mea de suflet Universitatea Craiova – MAXIMA! Legende ale Craiovei Maxima precum Silviu Lung, Emil Săndoi, Nicolae Negrilă, Aurel Beldeanu, Nae Ungureanu, Costică Donose, Rodion Cămătaru, Sorin Cârțu, Constantin Mitriță, Silvian Cristescu, Daniel Mogoșeanu, Marian Calafeteanu sau Constantin Mincă au îmbrăcat echipamentul pentru a readuce entuziasmul și buna dispoziție pe teren. Îl felicit în mod special pe Dl. deputat Adrian CHESNOIU pentru inițiativa de a organiza acest meci în orașul nostru și de a propune ca acest moment să fie dedicat memoriei marelui om de fotbal și conducător al Universității Craiova, ”Jane” NIȚULESCU! De altfel, în urma propunerii lui Adrian, am discutat cu consilierii locali posibilitatea ca stadionul din Caracal să poarte numele regretatului om de fotbal. Iată că, de astăzi, această ideea a devenit o realitate”, a transmis primarul Doldrea

„Ca oltean autentic, pasiunea pentru fotbal a rămas neștirbită și folosesc orice prilej pentru a intra pe teren la un meci între prieteni sau pentru a fi pe stadion ca suporter al echipei favorite, Universitatea Craiova. Duminică, la ora 11.00, împreună cu colegii din echipa de fotbal a Parlamentului României am jucat un meci demonstrativ cu echipa mea de suflet Universitatea Craiova – MAXIMA!, în orașul meu, Caracal. A fost o ocazie specială pentru mine, această confruntare pe teren fiind un eveniment dedicat memoriei bunului meu prieten, cel care a fost un mare om de fotbal și conducător al Universității Craiova, “Nea Jane” NIȚULESCU! Primarul Municipiului Caracal, Ion DOLDUREA a acceptat propunerea mea ca stadionul nostru din Caracal să poarte numele regretatului ”Jane Nițulescu”. Aprobată în Consiliul Local al Municipiului Caracal, inițiativa s-a concretizat astăzi când, cei peste 5000 de persoane – suporteri și fotbaliști, i-au adus un omagiu în locul unde s-a simțit împlinit profesional: terenul de fotbal. M-am bucurat de prezența legendelor Craiovei Maxima:Silviu Lung, Emil Săndoi, Nicolae Negrilă, Aurel Beldeanu, Nae Ungureanu, Costică Donose, Rodion Cămătaru, Sorin Cârțu, Constantin Mitriță, Silvian Cristescu, Daniel Mogoșeanu, Marian Calafeteanu. Lovitura de începere a fost executată de Constantin Mincă, jucătorul care a evoluat pentru Știința în perioada 1965-1972, participând în 114 partide și fiind prezent în teren la primul meci pe stadionul „Central“ din Craiova. Le mulțumesc colegilor mei parlamentari care mi-au împărtășit ideea de a juca astăzi aici, la Caracal. Împreună am putut crea momente frumoase pentru iubitorii sportului rege”, este mesajul deputatului Chesnoiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.