Acasă Actualitate Strădaniile lui Oprescu și Moț, aduc Politehnica București la Slatina

Strădaniile lui Oprescu și Moț, aduc Politehnica București la Slatina

51

Astăzi, 30 aprilie 2024, în sala Europa a Consiliului Județean Olt, în prezența rectorului Universității, Mihnea Costoiu, președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, și primarul municipiului Slatina, Emil Moț, a fost anunțată înființarea unei sucursale a Universității Naționale de Știință și Tehnologie Politehnica București, în Slatina, care își va desfășura activitatea în incinta fostului Colegiu Național Agricol „Carol I”.

 Acest proiect educațional, cel mai mare în dezvoltarea învățământului universitar din Slatina, este rezultatul deschiderii arătate de primarul Slatinei, Emil Moț și președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, un proiect menit să contribuie la atragerea tinerei generații calificate în oraș.

„Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București este cea mai mare instituție de învățământ superior din România și unul dintre cele mai extinse și performante centre de cercetare din țară. Cu o rată de angajare a absolvenților de peste 95% în primul an după absolvire, Politehnica este cel mai de încredere furnizor de capital uman specializat pentru companiile prezente în mai multe regiuni din România.
Prezența sa la Slatina va aduce numeroase beneficii atât pentru studenți, cât și pentru comunitatea locală, oferind oportunități noi, consolidând mediul educațional și contribuind la dezvoltarea profesională a tinerilor din Slatina și din împrejurimi”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.