Acasă Actualitate Ministrul Barbu anunță irigații în Lunca Dunării

Ministrul Barbu anunță irigații în Lunca Dunării

22

Peste 136 de hectare de teren agricol pe care se cultivă cereale și fasole, sunt acum irigate grație primei stații de pe Amenajarea de Irigații Terasa Corabia. Încă se execută lucrări la Stația de Bază Celeiu, la stațiile de repompare și pe cele 13 canale de aducțiune. La aproximativ 58 de milioane de lei se ridică investiția.

Ministrul Barbu: „Suprafața care va fi irigată, la finalizarea lucrărilor, este de 31.000 de hectare. Pe această amenajare au fost înființate 14 OUAI-uri, cu o suprafață de 29.000 de hectare. Azi avem apă pe canale, fără costuri pentru fermieri, azi avem sisteme de irigații reabilitate, OUAI-uri care au accesat proiecte pentru modernizarea infrastructurii secundare, pentru că noi toți, ne-am respectat angajamentele și am lucrat împreună.”

„Încă din prima zi de la pornirea primei stații de pe Amenajarea de Irigații Terasa Corabia, peste 136 de hectare de teren agricol pe care se cultivă cereale și fasole sunt acum irigate. Pe Terasa Corabia încă se execută lucrări de reabilitare la Stația de Bază Celeiu, la stațiile de repompare și pe cele 13 canale de aducțiune, valoarea totală a investiției fiind de aproximativ 58.000.000 lei. Suprafața care va fi irigată, la finalizarea lucrărilor, este de 31.000 de hectare. Pe această amenajare au fost înființate 14 OUAI-uri, cu o suprafață de 29.000 de hectare. Azi avem apă pe canale, fără costuri pentru fermieri, azi avem sisteme de irigații reabilitate, OUAI-uri care au accesat proiecte pentru modernizare infrastructurii secundare, pentru că noi toți, ne-am respectat angajamentele și am lucrat împreună”, se arată în postarea ministrului Barbu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.