Acasă Actualitate Elsid și Electrocarbon, acțiune de protest față de abuzul primarului din Câmpina!

Elsid și Electrocarbon, acțiune de protest față de abuzul primarului din Câmpina!

63

Perioada de precampanie electorală generează și acțiuni ostile din partea unor primari care vor să dea bine la electorat.
Dar, când este afectat capitalul românesc, locurile de muncă ale unor oameni tensiunea sociaală generează acțiuni de protest. Luni, la Titu, salariații de la Electrocarbon și Elsid ies în stradă pentru a expune abuzul autorității locale din Câmpina.
Într-un comunicat de presă se explică fondul conflictului.

„Elsid SA și Eletrocarbon SA, societăți comerciale cu capital 100% românesc și investitori autohtoni, cu investiții de sute de milioane de euro la nivel național, se află în aceste zile în centrul unui atac fără precedent în istoria antreprenorială din țara noastră, venite pe fondul unei vendete personale a primarului din municipiul Câmpina. Cele două societăți au devenit ținta acestui primar neputincios din punct de vedere administrativ, care din lipsă de realizări profesionale și strategie politică, încearcă să obțină capital electoral pentru un nou mandat.
Primarul municipiului Câmpina, Ioan Alin Moldoveanu, printr-o Hotărâre a Consiliului Local, solicită societăților Elsid SA și Electrocarbon achitarea unor sume absurde și nejustificate din punct de vedere legal, în valoare de peste 15 milioane de euro, pentru lipsa de folosință a unor terenuri de pe râurile Doftana și Prahova, utilizate conform contractelor semnate cu Primăria Câmpina în anul 2013, în baza Legii Energiei 123/2012. Legea obligă UAT-urile să pună la dispoziție cu titlu gratuit aceste tipuri de terenuri în vederea realizării de capacități hidroenergetice de producere de energie regenerabilă. În baza acestor contracte, cele două societăți au realizat investiții de peste 100 milioane de euro, din care 48% fonduri europene și ajutoare de stat, restul de 52% reprezentând contribuțiile proprii. Activitatea de aproape 20 ani a acestor societăți este în conformitate cu toate normele și standardele naționale și europene în vigoare, cu taxe și contribuții achitate la zi, fără vreo datorie la Bugetul de Stat.
Ca urmare a acestei hărțuiri constante, venite chiar în preambulul alegerilor locale, angajații Elsid SA și Eletrocarbon SA vor desfășura în cursul zilei de Luni, 08.04.2024, un miting de prostest față de abuzurile primarului Alin Moldoveanu și Consiliului Local împotriva angajatorilor lor.”

Vom reveni luni cu un material de la fața locului!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.