Acasă Actualitate SĂRBĂTOAREA SFÂNTULUI TOADER (ÎNCURATUL CAILOR) ÎN OSICA DE JOS

SĂRBĂTOAREA SFÂNTULUI TOADER (ÎNCURATUL CAILOR) ÎN OSICA DE JOS

70

Așa cum se obișnuiește în data de 23.03.2024, în comuna Osica de Jos, comună ale cărei tradiții încă se mai păstrează, fiind respectată cu sfințenie în multe județe din Oltenia, Sărbătorea Sfântului Toader, (Încurarea cailor).
Obiceiul este ca în prima săptămână a Postului Mare al Paștelui, tinerii să „încure caii” pentru a alunga spiritele rele ce au fost strânse în vatra satului pe timp de iarnă.
Așa că Primarul comunei a hotărât ca și în acest an, să organizeze a X-a Ediție, unde a invitat oficialități dar și persoane care doresc să participe pentru a lua parte la un spectacol inedit în aer liber, vedete fiind chiar caii din comună și din satele învecinate. La acest eveniment a participat: Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean Olt, Ionuț Ivan și Virgil Delureanu , vicepreședinți, deputați PSD Cătălin Grecu, Emil Albotă și alți membrii din Partidul Social Democrat, Subprefectul de Olt, Cosmin Floreanu.
Au susținut programul artistic, Ansamblul Doina Oltului, Ansamblul Folcloric „Hora Florilor”,din Osica de sus dar și interpreți din partea locului.
Toată lumea prezentă în număr foarte mare s-a putut bucura de o paradă a cailor în care vedetele principale au fost aceste animale necuvântătoare, grațioase și pline de frumusețe au bucurat privirile spectatorilor.
Au susținul o competiție sportivă, constând în trei probe: viteză, frumusețe și tracțiune. Caii au primit premii, atât cei din Osica de jos dar și din comunele învecinate, dar și un premiu special pentru cel mai frumos cal.
Felicitări pentru buna desfășurare a acestui inedit spectacol în aer liber și mulțumiri tuturor care și-au adus contribuția pentru minunatul eveniment, dar și tuturor spectatorilor.

Cecilia Tatiana Simionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.