Acasă Actualitate „ÎNCURATUL CAILOR DE SÂN’ TOADER DE LA BRÂNCOVENI, EDIȚIA A XIII-A”

„ÎNCURATUL CAILOR DE SÂN’ TOADER DE LA BRÂNCOVENI, EDIȚIA A XIII-A”

49

Sâmbătă, 23 martie 2024, pe stadionul din satul Mărgheni, comuna Brâncoveni, a avut loc evenimentul „ÎNCURATUL CAILOR DE SÂN’ TOADER DE LA BRÂNCOVENI, EDIȚIA A XIII-A”. Primăria comunei Brâncoveni, Consiliul Local al comunei Brâncoveni, Centrul Cultural Brâncoveni, cu sprijinul Consiliului Judeţean Olt, Centrul Judeţean de Cultură şi Artă Olt au fost organizatorii evenimentului.
Primarul comunei Brâncoveni, Ion Cheroiu:
„S-au înscris peste 60 de concurenți din 12 județe. Sunt concurenți din județele Covasna, de la Iași, de la Argeș, de la Hunedoara, de la Dâmbovița, din Teleorman, din Brașov, Olt. Această sărbătoare are scopul de a păstra și promova, în același timp, obiceiul tradițional local de Sfântul Toader. Ediția a debutat cu un program de echitație, după care vom alege cel mai frumos cal, cea mai frumoasă trăsură, cel mai frumos ponei, iar proba noastră forte este tracțiune cai, la buștean. La cererea oaspeților noștri, mai avem o probă nouă, tracțiune cai la buștean. Avem doi bușteni, unul care are 1.300 kilograme, iar la cel de-al doilea, la doi cai, 1.600 de kilograme. Avem și ne bucură faptul acesta, campionii naționali din țară la tracțiune aici la Brâncoveni. În concluzie, dacă zici Sfântul Toader, zici Brâncoveni și zici sărbătoarea de la Brâncoveni. Iar premiile oferite câștigătorilor sunt consistente, în bani, vin de la Consiliul Județean și Centrul Județean de Cultură și Artă Olt, dar și premii de la sponsorii noștri locali”.
De asemenea, a avut loc un spectacol de muzică populară, iar invitații speciali au fost: CONSTANTIN ENCEANU, ROBERTA CRINTEA, MARIAN MEDREGONIU, FLORIN GRIGORE, MADY DE LA SLATINA și MIRUNA DE LA PITEȘTI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.