Acasă Eveniment Weekend încărcat pentru polițiștii olteni. 62 de permise de conducere reținute

Weekend încărcat pentru polițiștii olteni. 62 de permise de conducere reținute

25

Weekend încărcat pentru polițiștii olteni, aceștia au desfășurat activități specifice pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de siguranță rutieră și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. Acțiunile au vizat prevenirea faptelor de violență, depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice, acționându-se preponderent pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe psihoactive și a celor care nu respectă regimul legal de viteză.

În perioada 9-11 martie, poliţiştii au intervenit la peste 150 de solicitări, dintre acestea 106 fiind sesizate prin Serviciul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112. În cadrul activităţilor desfăşurate au fost aplicate peste 450 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 200.000 de lei.

Pentru neregulile constatate la regimul rutier, ca măsură complementară, polițiștii au reținut 62 de permise de conducere, dintre acestea 53 au fost reținute pentru depășirea vitezei legale cu mai mult de 50 de km/h, 4 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, iar 5 pentru alte abateri la regimul rutier.

De asemenea, au fost reținute 18 certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau pentru neîndeplinirea unor obligații legale, fiind constatate și 7 infracțiuni la regimul rutier.

Cazuri concrete:
„În cadrul activităților, la data de 10 martie a.c., în jurul orei 15:30, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Olt au oprit pentru control, pe Drumul Național 64, în comuna Văleni, un autoturism condus de un bărbat de 69 de ani, din orașul Piatra-Olt. În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, polițiștii au constatat faptul că autoturismul era neînmatriculat. Pe numele acestuia, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Ulterior, la data de 10 martie a.c., în jurul orei 23:50, polițiștii Secției de Poliție Rurală nr. 5 Deveselu au oprit pentru control, pe Drumul Județean 642, în comuna Scărișoara, un autoturism condus de un tânăr de 30 de ani, din localitate. Întrucât emana halenă alcoolică, tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la o unitate spitalicească pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Pe numele tânărului, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, a transmis IPJ Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.