Acasă Eveniment Șoferi prinși băuți la volan și posibil sub influența substanțelor interzise

Șoferi prinși băuți la volan și posibil sub influența substanțelor interzise

96

În noaptea de 9/10 martie 2024, în intervalul orar 20:00 – 04:00, polițiștii olteni au organizat o razie, cu efective mărite, pe drumurile publice din municipiul Caracal, orașul Corabia și comunele limitrofe ale acestora, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

În cadrul acțiunii organizate de către Serviciul Rutier Olt, au fost angrenați 18 polițiști rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt. Acțiunea a vizat depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice, acționându-se cu preponderență pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe psihoactive. Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 28 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 13.500 de lei, conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Cazuri concrete:

„În cadrul activităților, în jurul orei 23:00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Olt au oprit pentru control, pe strada Grădinile, din comuna Bucinișu, un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 36 de ani, din municipiul Drobeta-Turnu Severin. În urma testării cu aparatul DrugTest, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a unei substanțe psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului substanței interzise. Pe numele bărbatului, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Ulterior, în jurul orei 00:30, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Olt au oprit pentru control, pe Drumul Comunal 153, în comuna Cezieni, un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 57 de ani, din localitate. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la Spitalul municipal Caracal în vederea prelevării mostrelor biologice, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Astfel de activități vor continua și în perioada următoare pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și creșterea gradului de disciplină rutieră”, a transmis IPJ Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.