Acasă Actualitate Creșterea pensiilor și a salariilor. Mereu o prioritate pentru guvernul PSD

Creșterea pensiilor și a salariilor. Mereu o prioritate pentru guvernul PSD

35

În contextul provocărilor generate de pandemie și de situația geopolitică complexă, guvernul PSD și-a asumat responsabilitatea guvernării având în centrul programului de guvernare un obiectiv clar: protejarea categoriilor sociale vulnerabile și susținerea investițiilor cu capital românesc.

„Unul dintre principalele obiective ale guvernării PSD a fost creșterea pensiilor și a salariilor. În acest sens, s-au înregistrat două recorduri notabile: pensia medie pentru limită de vârstă a depășit 500 de euro, iar salariul mediu net a depășit 1.000 de euro. Această realizare este rezultatul direct al creșterii salariilor cu peste 15% în ultimul an, care a facilitat și creșterea pensiilor medii peste 500 de euro. De asemenea, punctul de pensie a depășit 40% din salariul mediu net.”

Sustenabilitatea sistemului pe termen lung este posibilă prin investiții, care determină creșterea salariilor și, totodată, a contribuțiilor pentru bugetul de pensii, ceea ce reprezintă o cale sănătoasă pentru creșterea pensiilor.
„Introducerea salariului minim european în România, un proiect susținut de PSD, va contribui la creșterea nivelului de trai atât pentru cei care lucrează, cât și pentru pensionari. Conform datelor de la Casa Națională de Pensii Publice, pensia medie pentru limită de vârstă a fost în luna ianuarie 2.563 de lei (513 €). De asemenea, conform INS, la finalul anului trecut, în decembrie, salariul mediu net a fost 5.079 lei (1.016 euro) în creștere cu 15,5% față de aceeași lună a anului precedent. Implicit creșterea salariilor a condus, în ianuarie 2024, la creșterea veniturilor bugetare din contribuții sociale, cu 25,7%, față de aceeași perioadă a anului trecut, conform execuției bugetare prezentate de Ministerul Finanțelor Publice”, se arată în postarea PSD Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.